Московски Међународни филмски фестивал: доживљаји Бреда Пита на црвеном тепиху

22-06-2013 01:44:15 | | Глас Русије, фото: Голос России/ vostok.rs |


Црвени тепих постављен испред биоскопа Росија био је препрека за холивудске звезде. Бред Пит ју је прелазио око сат времена. Дошао је у главни град Русије на 35. Међунаордни филмски фестивал заједно са режисером Марком Форстером, како би представио филм Рат светова З.

Угледни гости су почели да се унапред окупљају пред биоскопом Росија, где је била планирана церемонија отварања. Најтачнији је био режисер Владимир Наумов с аженом, глумицом Наталијом Белохвосиковом, Владимир Хотињенко са супрогом, Генадиј Хазанов са ћерком. Наравно, и Никита Михалков, председник филмског фестивала, који је дочекивао госте пријатељским загрљејем. Као жар-птице црвеним тепихом прошле су познате руске глумице: Олга Кабо, Оксана Акињшина, Надежда Михалкова, Марија голубкина је зачудила тиме што је дошла у венчаници – белој хаљини са велом. Публика је дочекивала звезде ликовање, наравно, сви су чекали Бреда Пита. Он се појавио на црвнеом тепиху у 18.50: дугокоси плавушан, осмехнут и сав у црном – не у смокингу и чак не у оделу, као што би одговарало случају, већ у кожним панталонама, слободном сакоу и маици. Бред је одмах почео да дели аутограме. Пола сата полако се кретао дуж публике која се гурала иза ограде, потписујући фотографије и постере са својим ликом, фотографисао се са срећним обожаваоцима, а понекад и сам сликао себе заједно са њима на пружене камере или телефоне. Сада неки могу да кажу: фотографисао ме је сам Бред Пит! Никита Михалков је био осетно нервозан: главни јунак церемоније отварања никако није могао да се растане од узбуђених поклоника – разговарао је, одговарао на питања. А дан раније категорично је одбио да разговара са новинарима. На црвеном тепиху говорио је углавном о филму и о својој улози у њему.

- Мој јунак није суперхерој. Он не уме да лети, чак не трчи превише брзо. Он је једноставно обичан момак чиј се живот одједном превара у пакао. Он сазнаје да читавој људској раси прети смртна опасност. Гледали смо филм са мојим синовима и њима се врло допао.

Никита Михалков је чекао 45 минута док је његов ВИП гост прелазио неколико метара на путу ка њему. Коначно, председник фестивала се сам спустио степеништем (што је невиђено!) и буквално отео холивудску звезду од гомиле која је нападала. Загрлио га и повео ка гомили репортера. Они су стајали као бедем и у серији кратких редова овековечили председника ММФФ са светском звездом. Супруга председника, Татјана Михалкова, поклонила је госту букет у бојама руске тробојке. И ту је окружење америчког глумца ставило до знања да је за данас довољно. Добро дошли на Московски филмски фестивал, позвао је све Никита Михалков.

Старт је означен. У наредних десет дана у Москви ће се одвијати прави филмски маратон. За то време биће приказано 364 филма.

Карина Ивашко,