Последња нада Француске посетила МГИМО

23-06-2013 08:09:17 | | Глас Русије, фото: Голос России/ vostok.rs |


Марин Ле Пен, председник националног фронта (НФ) Француске завршила је своју посету Москви предавањем на МГИМО. Многи студенти су дошли да би чули Ле Пен и поставили јој питања. Карактеристично је да је једно половина присутних добро говорила француски и демонстрирала обавештеност по питању унутрашњих политичких токова у Француској.

Говорничка вештина Ле Пен је очарала присутне. У току сат ипо кандидат за председника Француске је успела сажето, а ипак темељито да изнесе основне принципе свог програма.

Са гледишта Марин Ле Пен, Француска тоне како на цивилизацијском, тако и на економском нивоу. ЕУ паразитира на суверенитету земље, подређујући њену судбину Бриселу, као и учинковитим са тржишног гледишта земљама, као што су Немачка, Саудијска Арабија, па чак и сићушни Кипар. Постојећи демократски модел државе је само илузија, која крије антинационалне интересе међународних банака и олигархијске мањине, која њима управља. Услед тога се ствара зачарани круг, који до монструозних размера гомила државни дуг. Он је условљен претешком за националну економију игром надсветских банака, које углавном шпекулишу на трансакцијама и зајмовима. Једино решење проблема је, прво, напуштање зоне евра, друго, ЕУ, која се од почетка формирала као наднационални кавез, у којем се све државе налазе под строгом контролом САД.

У такве инстанције контроле спада и НАТО. Став мадам Ле Пен по том питању је категоричан: Де Гол је био у праву, што је буквално истерао представништво НАТО с територије Француске. Управо тако би поступила и она у случају победе на изборима 2017. године.

У образложењу свог става у вези са губитком суверенитета земаља ЕУ, Ле Пен помиње проблем глобализације, коју сматра владаћом идеологијом. Управо је она проузроковала ултралиберализам, који такође доприноси реализацији тираније капитала. Важно је тако форматирати грађанина да би мислио, поступао, био свестан себе онако, како то траже хировити закони тржишта.

Проблем опширне, агресивне имиграције, коју ништа не сузбија, од самог почетка је био повезан са жељом да се добију робови, спремни на све ради живота у цивилизованим земљама. Услед тога су пале просечне статистичке плате представника државотворне нације, порасле нове генерације људи, који су постали држављани, а који траже све више права, организују устанке у својим предграђима, а често и ван њих. Један њихов део је престао да ради, остали заузимају места Француза, јер им је немогуће ускратити запослење ради безбедности земље. Француска је постала жртва сталне уцене, која се повећава сваки дан, а коју подржава сопствено становништво, које жели да троши, не пружајући ништа за узврат, категорично одбијајући асимилацију. Жеља потпуног подјармљивања нације праћена је свестраним цивилизацијским реформама, легализацијом хомосексуалних бракова и посвајањем деце од стране хомосексуалаца, обавезно предавање теорије гендера од обданишта, скраћење по избору школског програма историје – све су то карике истог ланца, којим је спутана Француска, о којој су одушевљено писали јуче и од које, ако се наредних година ништа не промени, може а да не остане ништа.

Горчина Марин Ле Пен је горчина многих Француза, који сматрају себе патриотима, те су свесни да је спас оних, који тону, у њиховим властитим рукама. Управо у савезу с Русијом се крије спас најстарие цивилизације, јер, како је рекла мадам Ле Пен, Руси и Французи су братски народи, повезани богатом историјом и заједничким непокољебљивим вредностима.

Посета председника НФ Русији ће бити настављена посетом Петербургу, још једном граду, који подсећа да су Русија и Француска повезане не само историјски, већ и генетски.

Франсоаз Компуен,