Црна ружа ће подићи на ноге и Москву и Лос-Анђелес

08-07-2013 03:33:28 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


У Москви се снима холивудски акциони филм Црна ружа у којем учествују америчке звезде Кристина Локен, Едриан Пол, Роберт Деви. У главном улози је познати руски бодибилдер и глумац Александар Невски, он је и продуцент и идејни инспиратор филма. Режисер је Шелдон Летич, који се прославио захваљујући филмовима у којима су играли Ван Дам и Сталоне.

Рад на Црној ружи у Москви се приближава крају и ускоро ће снимање бити пренето у Лос-Анђелес, пошто се радња одвија и у Русији и у Америци. Полиција Града анђела јури тајанственог криминалца – серијског убицу који убија искључиво руске девојке. Логично је да се појављује претпоставка да је манијак из Русије. И тада експерти из Лос-Анђелеса које играју Роберт Деви и Едриан Пол позивају у помоћ мајора московске кривичне полиције кога игра Александар Невски. Не одмах, не једноставно, али на крају крајева они налазе заједнички језик, а затим и злочинца. Да, то је акциони филм који поштује све условности жанра: пуцњава, јурњаве, аутомобили који лете у ваздух. Ипак Црна ружа није просто акциони филм, инсистира Александар Невски. Филм има и другу, посбену мисију.

- Надам се да ће захваљујучи том филму – Црној ружи, постати јиш мање стереотипа у односима међу нашим земљама 'Русијом и Америком. То је мој циљ, то је управо оно чиме се бавим: у Америци се трудим да се борим против стереотипа о Русији, а у Русији против стереотипа о Америци. У мојим филмовима Рус и Американац се увек заједно боре против зла. Не један против другог, већ заједно, против општег зла.

По речима холивудских звезда они су задовољни организацијом снимања у Москви, сви хвале тим руских филмских стручњака који не заостају за америчким или европским. Истина, мора да се ради без слободних дана и нема времена да се прошетамо по Москви, да видимо знаменитости, жали се 60-годишњи Роберт Деви.

- Увек смо били под великим утиском од руске културе – сви знају Пушкина, Толстоја. Свима је познат чувени руски балет. Својевремено сам студирао код чувених Американаца Стеле Адрел, Лија Стресберга. Али Адлер је била ученица Станиславског, а Страсберг је предавао по Станиславском. Уз то учили смо и по Михаилу Чехову, нећаку великог писца Антона Чехова. Утицај руске културе на светску је огроман!

Филм се снима на енглеском и биће надсихронизован. Што се тиче назива филма – на моблу Гласа Русије Александар Невски је открио тајну.

- Црна ружа је једини траг који убица оставља на телима својих жртава. И нашим јунацима предстоји да схвате зашто црна ружа и где их онналази. У ствари црна ружа је крајње редак цвет, он практично не постоји у природи. Свега 15 дана у години ова ружа цвета, при томе у једном месту на свету – турском граду Халфети.

Филм треба да буде готов до новембра. прво ће бити представљен на филмском тржишту Лос-Анђелеса, а за децембар је предвиђена светска премијера у Русији.

Рита Болотска,