Иннопром 2013 у Јекатеринбургу

12-07-2013 09:42:10 | | Глас Русије, фото: expo2020.ru/ vostok.rs |


Међународна индустријска изложба „Иннопром 2013“ биће одржана у Јекатеринбургу од 11. до 14.јула. Представници великих компанија из 70 земаља света ће размотрити будућност глобалне индустрије. Очекује се да ће форум посететити више од 50 хиљада људи, а да ће на самој иложби бити представљено 500 компанија.

У оквиру програма „Иннопрома“ биће одржано готово 100 манифестација- конференције, округли столови, семинари, радионице. Централна тема је „Глобална индустрија: стратегије и ризици“. Представницима бизниса и стручњацима се даје прилика да размотре проблеме успоравања индустријског раста, као и израда стратегија даљег развоја, рекао је „Гласу Русије“ директор пословног програма Међународне индустријске изложбе Антон Атрашкин:

- Ово успоравње раста економије у Европи, Азији и Америци показује да је дошло време да се говори о глобалним стратегијама. Односно о стратегијама које ће одговарати целокупној светској индустрији. Стратегије које би биле применљиве на све економије, у свим државама. Управо је зато изабрана баш оваква тема. Имаћемо представнике са свих континената.

У оквиру „Иннопрома“ одржава се и међународни симпозијум који је посвећен кандидатури Јекатеринбурга за организовање светске изложбе „ЕКСПО 2020“. Избор града организатора биће одржан у Паризу у новембру ове године, током заседања Генералне скупштине Међународног бироа Експо.

За Јекатеринбург „Иннопром“ је још једна могућност да покаже своју спремност да организује и спроводи манифестације међународног обима. Престоница Урала жели да задиви госте својим интересантним штандом, рекао је за „Глас Русије“ заменик шефа администрације града Сергеј Тушин.

Организатори „Иннопрома“ очекују да ће у оквирима ове изложбе бити закључени велики уговори. Прошле године било је потписано 34 дугорочних уговора, укупне вредностивише од 6 милијарди долара.

Светлана Калмикова,