Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Дневник Универзијаде

Дневник Универзијаде

14-07-2013 01:01:24 | | Глас Русије, фото: Голос России/ vostok.rs |


У петак је на Универзијади у Казању подељено још 40 комплета награда. Руски спортисти су освојили 50 медаља, од тога 16 златних.

Овог пута су стартовала такмичења у стрељаштву. Љубов Јаскевич је победила у пуцању из пнеуматског пиштоља с 10 метара. Женска екипа у овој дисциплини је додала још једну медаљу у златне резерве руске репрезентације. У пуцању из пнеуматске пушке с 10 метара Рускиње су остале без медаље у појединачној конкуренцији: Полина Хорошева је четврта, а Дарја Вдовина је пета, али су у екипном пласману Рускиње и овде биле најбоље. Руси су у петак освојили још 3 медаље у рвању слободним стилом. Све је било беспрекорно – ниједан од тројице рвача (Денис Царгуш, Бекхан Гојгирејев и Абдуласалам Гадисов) није изгубио ни у једном захвату. Још 3 медаље Руси су освојили на стадиону Централни, где је у петак био финиш турнира Универзијаде у лакој атлетици. Јекатерина Шамрина је победила злато у трци н 1500 метара, а мушки и женски квартети су превазишли све у штафетама 4 пута 4000 метара. А у спринтерској штафети 4 пута 100 победили су Украјинци.

На Универзијади су завршена такмичења у тешкој атлетици и у скоковима у воду. Иљја Захаров и Евгеније Кузњецов су победници у синхроним скоковима с трометарске скакаонице. А међу дизачима тегова су се истакли Александар Иванов и Руслан Албегов. Врло мало је недостајало Андреју Деманову да освоји злато. У овој категорији до 105 кг Руси су се задовољили само сребром и бронзом Давида Беџањана, а победио је Руслан Неурутдинов из Узбекистана. Руски мачеваоци су одржали динамику – по 1 златна медаља дневно. У екипним такмичењима мачевалаца није било равних Артуру Ахматхузину, Ренаљу Ганејеву и двојици Алексеја – Чермијинову и Хованоском.

Сад Руси имају 88 медаља. У петак су превазишли резултат кинеске екипе у Шенжену, где су домаћини освојили 75 највреднијих медаља. Можда ће Руси у Казању успети да достигну границу од сто златних медаља. Пре почетка такмичења ово је изгледало као фантастика, али је сад сасвим могуће.

Сергеј Румјанцев,