Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Дневник Универзијаде

Дневник Универзијаде

14-07-2013 01:03:49 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


На Универзијади у Казању у суботу је подељено 17 комплета награда. Руски спортисти су освојили 12 медаља, од тога 5 – златних. Три пута су се подизали на најпочасније место у Дворани водених спортова у пливачким дисциплинама.

Прва је била победница финала на 200 метара у мешовитом стилу Викторија Андрејева. За њом су уследили са истим успехом Вјачеслав Сињкевич на двеста метара прсно и Анастасија Зујева на сто метара леђно. Надохват руке је биола победа у женској штафети 4 пута 200 метара слободним стилом. Две и по етапе су оне водиле, а у последњим метрима су на пет стотинки заостали од екипе САД. Резултат – сребро. Владимир Морозом је такође освојио сребро на 50 метара леђно са заостатком на једну стотинку.

Четири комплета медаља подељено је у женској борби. Руске спортисткиње Валерија Коблова и Јекатарина Букина постале су првакиње Универзијаде, Марија Љуљкова – сребрна медаља, а Валерија Чепсаракова освојила је бронзану медаљу Универзијаде.

Ближи се завршетак турнира у екипним такмичењима. Јарослав Кошкарев и Константин Семјонов нису успели да понове успешан наступ Јекатарине Хомјакове и Јевгеније Уколове и да освоје злато у одбојци на песку. У полуфиналу Кошкарјов са Семјоновим изгубили су од дуета из Пољске Кадзиола – Шаланкевич. У борби за бронзане медаље Кошкарјов и Цемјонов победили су мексичке одбојкаше.

У великој одбојци мушка и женска репрезентације Русије победиле су са 3:0. Женска репрезентација ће се у финалу срести са репрезентацијом Тајланда, а мушкарци, након победе на Бразилом, тек су изашли у полуфинале.

Женска кошаркашка репрезентација Русије изашла је у финале, након победе над Тајваном са 69:51. У финалу ће се срести са репрезентацијом САД.

Ватерполисти Русије су били убедљиво бољи у четвртини финала у сусрету са бразилском екипом, резултат 14:5. У полуфиналу их очекује доста озбиљан сусрет са репрезентацијом Србије.

На данашњи дан домаћини Универзијаде имају 93 златне медаље, а укупно са сребром и бронзом – 181 медаљу. У недељу основна борба води се у веслању – кајак и каное. Биће одржано 6 финала. Деветог дана Универзијаде биће подељено 25 комплета медаља.

Сергеј Румјанцев,