Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Дневник Универзијаде

Дневник Универзијаде

17-07-2013 10:19:41 | | Глас Русије, фото: Голос России/ vostok.rs |


У недељу, на Универзијади у Казању је подељено 26 комплета медаља. Руски спортисти су освојили 24 медаље, од којих 9 златних.

Ујутру је одржано финале у веслању и кајаку на хиљаду метара. Виктор Мелантјев и Иља Первухин су освојили злато у кајаку-двојац, а за њима је уследило злато и у кануу-четверцу: коју су чинили: Олег Жестков, Алексеј Востриков, Максим Спесивцев и Николај Чевров. То су биле већ 94 и 95 златна медаља Русије на Универзијади. Срећне вести за Русе су стигле из "ТАТНЕФТ-Арене", где је одиграно финале у самбо-борбама. Од шест категорија, у четири су доминирали Руси. Шампиони су постали: Елена Бондарева, Јана Костенко, Денис Давидов и Павел Руманцев. Још док је Павел Руманцев водио финалну борбу, постало је познато да је руски женски тим у саставу: Албина Шакирова, Надежда Коновалова и Анастасија Крахмалева, освојио златну медаљу у екипном такмичењу у стрељаштву из пушке. Дакле, Павел Руманцев је донео Русији стоту златну медаљу на Универзијади.

Сто прва је припала Јулији Ефимовој, која је победила у пливању на 200 метара, прсним стилом. Шест минута касније, још једна златна медаља је стигла од Владимира Морозова. Он је у на 100 метара слободним стилом победио свог сународника Никиту Лобинцева, који је постао „сребрни“. Значајно је проширена листа спортова, где су домаћини освојили медаље. Поред веслања, кануа и самба, ту су и стони тенис (две бронзе и сребро), хокеј на трави (женска екипа Русије у финалу изгубила од Корејанки и узеле сребрну медаљу). Руски одбојкаши, победивши Јапанце у четири гема, ушли су у финале. Кошаркашки национални тим је стигао до полуфинала, победивши Румунију. Женска ватерполо репрезентација се пласирала у финале победом над Италијом - 14:7. Фудбалери су разочарани. У полуфиналу Универзијаде, пулени Игора Шалимова су у полуфиналу играли са тимом Велике Британије. Први гол је постигао Владимир Дјадјун. Међутим, сувише рано су се опустили и дозволили да поред тројице, Британац постигне изједначујући гол главом. У пеналима је најискуснији играч нашег тима, Дјадјун, пуцао преко гола, док су Британци свих пет пута били прецизни. Русима сада предстоји утакмица за треће место против Јапана. У понедељак ће се на Универзијади играти за 56 комплета медаља, а скоро једна трећина - 18 - у кануу и кајаку.

Сергеј Румјанцев,