Министарство спољних послова Русије о изјавама председника Румуније

19-07-2013 09:48:03 | | Глас Русије, фото: ЕПА/ vostok.rs |


Посета председника Румуније, Трајана Бесескуа Молдавији доживљена је двосмислено: једни су поздрављали, други су протествовали. Јуче је у румунској амбасади одржан састанак између председника Бесескуа и представника разних организација, где су га питали, како он гледа на уједињење Румуније и Молдавије. Он је изјавио: Питајте нас и ми ћемо то и урадити. Директор Четвртог Европског одељења Министарства спољних послова Русије, Андреј Маслов прокоментарисао је посету господина Бесескуа Молдавији на следећи начин:

- Материјали након завршетка посете председника Бесескуа ће тек пристићи, и ми ћемо их пажљиво изучити, анализираћемо све што је рекао румунски председник, а конкретно, онога што се тиче односа политике између Румуније и Русије. Све ће се ово проанализирати и евентуално ће нека реакција поступити са наше стране.

Пред пут у Молдавију, председник Бесеску је, у интервјуу за радио ''Слободна Европа'', рекао да ''Глас Русије'' води агресивну пропаганду против Румуније. Представник руског Министарства спољних послова је на ово рекао:

- Нас, у овом тренутку, то не брине.