Америчка индустрија аутомобила довела Детроит до банкротирања

22-07-2013 10:26:09 | | Глас Русије, фото: ЕПА/ vostok.rs |


Аутомобилска претоницица САД је у банкроту. Власти Детроита су се обратили суду са молбом да се њихов град призна инсолвентним. То је највећи случај банкротирања у америчкој историји.

Фактички је до банкротирања Детроита дошло још у јуну, када градске власти нису нашле новац да би подмириле обавезе у износу 40 милиона долара. Иначе укупни дуг града износи око 20 милијарди. Зато су се власти обратиле суду: ако он почне процедуру банкротирања, с кредиторима ће почети нови преговори. Све до сада они нису имали резултат – они, коме Детројт дугује, нису пристали на исплату 10 одсто од потребног износа. После мешања суда кредитор ће вероватно постати еластичнији, а град-банкрот ће добити одређене предности.

Највећи кредитори су припадници општинских предузећа и месних органа власти, као и пензијски фондови. Процедура банкротирања ће омогућити да се распрода на рачун исплате дугова имовина града, која може да буде реализована. То ће пружити неке гаранције онима, који имају губитке.

Детроит је био на врху процвата средином протеклог века, када је његово становништво износило око 2 милиона људи. Међутим, 1970-их година почео је пад – нагли раст цена горива је променио потрошачке жеље, за шта није била спремна америчка аутомобилска индустрија. Нагло се повећала потражња за економичнијим јапанским колима. Касније је била додата и политика америчких компанија за изношење производње из земље. Пред микрофоном је председник синдиката корпорације GMC Алан Бенчич.

- 1980-их година огроман број фабрика је прешао из Детроита у Мексико. Радна снага је тамо била јефтинија, могуће је било платити људима 5 долара на дан. Данас је половина фабрика и тамо затворена. Корпорације су одлучиле да пређу у Индонезију, Тајланд и Вијетнам, где је могуће платити људима много мање.

Коначно је град дотукла последња криза,тачније речено, став аутоконцерна, који поново усвајају одлуке, погубне за Детројт. Говори заменик главног уредника часопитса За воланом Вјачеслав Суботин.

- Пре 20 година су сва аутомобилска предузећа око града имала велике социјалне програме. 2008. године су они били нагло обустављени. Природно је да је Детроит почео да све то дотира, али на рачун зајмова, покушавајући да добије новац, који је влада пружила за обнављање аутомобилске индустрије. Међутим, то није пошло за руком! Руководиоци аутомобилских компанија нису хтели да троше новац за социјалне програме, нису ни вратили дуг граду.

Вероватно ће испаштати кредитори и становници Детроита, који ће морати да жртвују да би град наставио своје постојање. Данас више од трећине становника Детроита живи у беди, криминогенска ситуација је гора него у свим другим крупним америчким градовима. Мораће да плате и федералне власти, и аутоконцерни.

Данас је град под управом антикризног менаџера. Према његовим речима, заштита од кредитора ће трајати у најмању руку годину дана. У међувремену власти морају да се определе, шта се може продати, ко може да буде отпуштен, где могу да буду повећани порези. Једноставних путева, као што је бескрајно рефинансирање дугова, за америчку малу Грчку више није остало.

Леонид Гурјанов,