Босна као платформа за реализацију плана Европа 3000

31-07-2013 11:04:54 | | Глас Русије, фото: ЕПА/ vostok.rs |


Средином августа 2003. године радикални исламски лидери су дошли до закључка да је формирање терористичке инфраструктуре на Балкану кључни фактор за преношење сукоба и рата терориста у Европу, Русију, Израел и нешто касније у САД.

Главни одговорни за формирање ове базе и структуре био је Шахид Емир Муса Ајзи, ветеран рата из Авганистана, тесно повезан са Ал-Каидом и талибанима. Он званично нема звање. Искусан терориста, одговара за регруте са белом европском спољашњости.

Балкан (Босна, Албанија, Косово, Македонија, јужни део Србије, Црна Гора) у перспективи треба да постну јединствена исламска држава. То је прва фаза освајања Европе по плану Европа 3000. Према тој главној идеји исламиста Европа треба да постане муслиманска земља од Урала до Велике Британије. Схема спровођења плана је етапна и заснована на тактици насиља и мржње. На периферијама већине великих европских градова, укључујући руске, формираће се огромне муслиманске енклаве. Главни циљ је да се у догледној будућности ове енклаве споје у јединствени муслимански центар.

Други део тог плана је Кавказ-2000. НАТО ће се проширивати на Исток и узети под контролу Каспијско море, које ће бити предато под потпуни војни и политички утицај Турској. Вашингтон ће заједно са Истамбулом узети под своју заштиту читав исламски свет и држаће га под будном контролом. Тачније, практично ће контролисати већи део светских резерви нафте и путеве њеног транспорта у Европу и преко океана. Формираће се зелени појас око РФ и Кине, а везу са Европом и зелене трансферзале ће спроводити Истамбул, који ће Американци учинити главном војном снагом у региону.

Истовремено била је донета одлука да се започне регрутовање и припрема терориста словенског изгледа из Босне и Албаније. Ови терористи који личе на обичне европљане могу да без посебних тешкоћа путују по свету, не изазивајући сумњу полиције и специјалних служби. Они такође могу слободно да продиру на Северни Кавказ. Називају их белим ђаволима. Они су одлично обучени и спремни на џихад по читавој Европи и у Русији.

Али за сада ове специјалце са словенским лицима држе у резерви. Они чекају свој тренутак како би испунили вољу Алаха. Сви они су самоубице и спремни на мученичку смрт ради слободе и Корана. Језгро нових кадрова се састоји од босанских муслимана, као и од новајлија из Чеченије и са Кавказа.

Припрема ових терориста се одвија на безбеној територији – албанској територији (Албанија, Косово и део Македоније). Покриће је Албанска национална армија, бивша ОВК.

У Босни до данас у затвореном режиму делују формално забрањене хуманитарне организације које се налазе на црном списку терористичких група у САД. То је Идеална будућност Босне, Фонд Ал-харамаин, Фонд милосрђа Ал-Насхаб Ал-Акса, Џемиат ел фрукан и Таибах ел фрухан. Лоналне специјалне службе затварају очи пред тиме. И множе се различите хуманитарне организације од исламистичког новца. На њихове рачне стижу годишње стотине милијарди долара. То је довољно за плату и врбовање присталица, за стварање центара – религиозних и војних. Осим тога, средства иду на операције трговине наркотицима, куповање оружја за кризна жаришта. У Центалној Босни остало је до 2 хиљаде исламских терориста. У подземљу делује мрежа кампова у којима муслиманска омладина пролази религиозну, стрељачку и диверзиону припрему на тромесечним курсевима.

Припремљене терористе шаљу у иностранство преко туристичких компанија и хуманитарних организација. Исламистички екстремисти који прођу обуку у БиХ завршавају на Кавказу, у Авганистану, легализују се у Европи и САД.

Константин Качалин,

(Завршетак следи)