Сергеј Бупка – кандидат за председника Међународног олимпијског комитета ексклузивно за "Глас Русије"

04-08-2013 09:41:25 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Олимпијски шампион у скоковима мотком Украјинац Сергеј Бупка ће се кандидовати за председника Међународног олимпијског комитета. О својим плановима да помогне спорту са тако високог положаја говорио је у интервјуу за „Глас Русије“.

Бупка је рекао да је један од најважнијих задатака за будућност Олимпијског покрета пробудити интересовање младих, спречити могућност да макар једна генерације буде изгубљена за спорт. „Имам одличну могућност да узмем све у своје руке и наставим да градим успешну будућност, да развијам и детаљно изучим Олимпијски програм, да се борим против допинга, нелегалних опклада и намештања утакмица. Неоспорно је да морамо да унапредимо рад Националног олимпијског комитета у Украјини и да се изборимо за боље резултате. Морамо ујединити људе у читавом свету и заинтересовати омладину за рад са нама, схватити шта они мисле, желе, како замишљају свет“.

Сергеј Бупка не може да замисли свој живот без спорта: „Волео сам спорт док сам био спортиста, и касније, када сам почео да се бавим различитим дужности у спортској администрацији. Што се тиче моје кандидатуре за председника Међународног олимпијског комитета, имам велико искуство и знања у тој области. Сматрам да би било одлично да их посветим Олимпијском покрету“.

Избори председника Међународног олимпијског комитета ће се одржати 10. септембра у Буенос Ајресу.