По Моcкви у хаљини од меса

26-09-2013 10:09:32 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Активисткиња покрета који се бори против нездраве исхране, прошетала је данас по Москви у хаљини од...меса. Нешто слично је недавно радила и поп дива Лејди Гага на својим концертима.

У принципу, свако луди на свој начин, али током спровођења ове, дозволите „акције“ у центру престонице Русије било је свега 7 степени у плусу, по скали Целзијуса, а чак је и снег провејавао.

Уопште говорећи о несвакидашњој хаљини, мора се рећи да је тежила 15 килограма. Разне врсте меса су биле употребљене док се „стварао“ овај одевни предмет, на пример, свињске хрскавице су биле повезане чачкалицама. Када је понестало свињетине, добро је дошла и говедина - хрскавице, котлете.

Модел Дарија је обукла овај екстравагандни одевни предмет преко свог тела претходно обмотаног прозирном фолијом, али тешко да је такав слој „изолације“ могао да заштити девојку од хладноће. А њени поптуно топло одевени истомишљеници су говорили пролазницима о штетности конзумирања масноћа. За очевице ове акције, креативни приступ проблему није много помогао или утицао на промену става: наши људи ипак воле месо - добро испечено, са луком и кромпирићима. У крајњем случају - у облику кобасица или виршли. А не на мршавим девојкама.

Промоција идеје о штетности меса и масноћа је прошла без инцидената. Али, једна мисао не да мира: шта би било да је током ове акције, неко на улицу извео у шетњу свог пса, на пример овчара или бернандинца или неког другог корпулентног „најбољег друга човековог“. Да ли би их активисти зауставили и говорили о штетености конзумирања меса или би куца прогутала месну хаљину заједно са мршавом манекенком?

Вера Жердева,