Синдикат Нафтагаса: Председниче помозите!

04-10-2013 02:42:14 | | Бета, фото: НИС/ vostok.rs |

Независни синдикат "Нафтагаса" тражи од председника Томислава Николића да одржи обећање и предузме мере ради заусртављања "насиља" над радницима.


Независни синдикат Нафтагаса је од председника Србије Томислава Николића затражио да помогне радницима тог предузећа којих је седамсто послато на двомесечне принудне одморе и који су, како се наводи, под сталним притиском руководства да напусте посао.

У отвореном писму председнику државе синдикат је указао да генерални директор Нафтне индустрије Србије Кирил Кравченко у медијима износи податке о томе како компанија повећава производњу, добит и улагања,а истовремено се, како се наводи, радници шаљу на принудни одмор.

"Током свих ових година од када је НИС приватизован запослени доживљавају тихи мобинг и велике притиске од менаџмента компаније.

Ситуација је кулминирала сада слањем око седамсто запослених на двомесечне принудне одморе уз образложење да се ради о смањењу обима посла", указао је синдикат.

Синдикат је оптужио руководство компаније да се већина запослених приморава да ради прековремено за шта, како наводе, немају ни решења нити су плаћени.

"Сваким даном се повећавају притисци на запослене да напусте компанију на било који начин. Постоји опција да оду уз отпремнину која није онаква каква је гарантована социјалним програмом или да пређу у услужне компаније са уговором на три или шест месеци", указао је синдикат.

Како је наведено, синдикат од Николића тражи да, по свом обећању, провери њихове тврдње и да предузме мере ради заустављања "насиља" над радницима.