Александар Поветкин изгубио, али се није предао

07-10-2013 04:58:54 | | Глас Русије, фото: ЕПА/ vostok.rs |


Носилац шампионских појасева из 4 верзије у професионалном боксу Украјинац Владимир Кличко победио је вишеструковг шампиона Светског боксерског удружења Руса Александра Поветкина. Борба супертешких боксера са одржала у московском спортском комплексу Олимпијски. Према резултатима 12 рунди, судије су једногласно прогласиле украјинског боксера победником.

То је први пораз Александра Поветкина у професионалном боксу. Пре тога он је имао 26 борби, у свима је победио, и то у 18 нокаутом. Владимир Кличко је пре двобоја у Москви имао 63 борбе у професионалном рингу: три пораза и 60 победа, од којих 51 нокаутом.

Ток борбе у Олимпијском је био предвидљив. Већина спортских експерата сматрала је Кличка фаворитом, мада је признавала да Поветкин има шансу да победи.

У 7. рунди Кличко је почео да делује активније. Он се трудио да удара десном руком да би нокаутом завршио борбу пре рока. Међутим, Поветкин, после два нокдауна истрајао је и издржао све до краја борбе. Једном је, чак, успео у току 12 рунди озбиљно да продрма Владимира Кличка, али је то био изузетак.

На крају борбе је Кличко истакао борбене особине Александра Поветкина.

- Нисам ниједном боксовао у Москви. Сан ми се оставарио. Александар је испољио борбене особине. Знам да није то било лако. Без обзира на све, он је покушавао све до задњег тренутка да зада одлучујући ударац. Мој је задатак био да онемогућим доминирање Александра. Ја сам потпуно контролисао двобој.

Није искључено да ће се у будућности одржати реванш-меч. Владимир Кличко је истакао да уколико Александар Поветкин испољи такву жељу, могу се одржати преговори о томе. О року је рано говорити, јер Владимир Кличко има обавезе пред другим боксерским организацијама.

Сергеј Румјанцев,