Глас Русије отворио изложбу фотографија у Државној думи

16-10-2013 02:17:06 | | Глас Русије, фото: Голос России/ vostok.rs |


У Државној думи Руске Федерације одржана је церемонија отварања изложбе фотографија компаније Глас Русије под називом "Овде емитује Глас Русије". Она ће трајати до 18. октобра 2013. године.

Изложба отвара циклус празничких манифестација посвећен 85-годишњици компаније која ће бити обележена 2014. године. Овде су представљени фотоматеријали посвећени раду Гласа Русије у Бразилу, Великој Британији, САД, Турској, Украјини, Кини, као и материјали који представљају делатност централног московског офиса.

Изложбу је отворио председник комитета Државне думе за информациону политику, информационе технологије и везе Алексеј Митрофанов, заменик председника Државне думе Сергеј Железњак и председник Гласа Русије Андреј Бистрицки. Церемонију отварања такође је посетио лидер ЛДПР Владимир Жириновски. Политичар је рекао да је Глас Русије било прво његово радно место 1968. године: То је било моје прво радно место од септембра 1968. године до фебруара 1969, Турска редакција. Први пут сам добио доступ слободним инфорамцијама. Сазнао сам, да тако кажем, шта се дешава у свету, зато ми је данас лакше да оперишем неким историјским чињеницама. За време Другог светског рата читав свет је слушао Московски радио, пошто смо ми као земља победница давали најверодостојније инфорамције. И данас читав свет може да нас слуша такође, пошто се већ уверио у лажљивост таквих познатих радиостаница као што је Глас Америке. Тачније, данас све једно радио остаје главни инструмент пропаганде, зато што је за телевизију потребан екран, а радио може да буде било где са вама.

Потпредседник Државне думе Сергеј Железњак такође је честитао Гласу Русије отварање изложбе и истакао да дати пројекат треба да буде један од приоритета наше земље, пошто је данас то један од најпоштенијих, најверодостојнијих и најкоректнијих канала информисања о томе шта се дешава у Русији. Железњак је поменуо да је и сам више пута учествовао у програмима радиокомапније. Потпредседник Државне думе такође је изразио уверење да нема ни једног посланика који би се нервирао поводом свог наступа на Гласу Русије, пошто су сви парламентарци уверени да програми уз њихово учешће у компанији ће бити урађени високопрофесионално.

http://serbian.ruvr.ru/photoalbum/122910938/122910943/

Иван Третјаков, Лада Коротун,