Двери: ЕУ творевина која је уништила српске банке, привреду и подстиче све разарајуће процесе у србском друштву

03-12-2013 10:33:34 | | Глас Русије/ vostok.rs |

НАТО се показао као најбезобзирнији освајачки и империјални савез


Двери уместо евроатлантских нуде Србији евроазијске интеграције. Долазак Јужног тока најавио је озбиљно присуство Русије у Србији. На предстојећим локалним изборима Двери су у Патриотском фронту окупиле већину родољубивих организација.

У програмским документима покрета Двери наведено је да желе Србију по мери њених грађана и народа, а не по мери безимених чиновника ЕУ и САД. Противе се сваком виду приближавања Србије НАТО-пакту јер сматрају да је ера униполарног света под америчком доминацијом прошлост, и упозоравају да би, имајући у виду огромне трошкове прилагођавања НАТО-стандардима, укључивање у ову милитантну формацију било права финансијска омча око врата Србије. А пре свега тога, свака помисао на учлањење у НАТО са морално-етичког становишта било би погрешно због тога што је НАТО бомбардовао Србију и Републику Српску, уништио нам инфраструктуру, побио на хиљаде људи, а и даље их убија, јер свакодневно људи у Србији умиру од последица бомби са осиромашеним уранијумом.

О избору грађана Србије за или против ЕУ и НАТО-а, разговарали смо са Владаном Глишићем, чланом Старешинства Двери.

Поред већ присутних на политичкој сцени Србије партија које се боре против уласка Србије у ЕУ и НАТО, покрет Двери је једини недавно понудио алтернативу евроатлантским интеграцијама у виду евроазијских интеграција.

- Србија се управо налази на прекретници. Политичка елита која већ 20 година води ову земљу последњу деценију и више је заступала политику да за Србију евроатлантске интеграције немају алтернативу. У међувремену, НАТО се показао као најбезобзирнији освајачки и империјални савез који свој крвави пир над Србијом 1999. године није извео као случајну грешку, већ је то део његове стратегије поробљавања народа и држава широм света. Такође, ЕУ се показала као творевина која је уништила српске банке, нашу привреду, подстиче све разарајуће процесе у србском друштву (промоција ГМО и геј-параде), ради на отимању Косова и Метохије од Србије...дакле, за свакога иоле рационалног ЕУ се више не може називати пријатељем Србије. А унутар свог привредног и политичког простора ЕУ је показала да је предмет великог незадовољства народа и држава које су њене чланице (пример Грчке). Како је сада ЕУ постала савез држава који шири економску кризу и трпи економски пад, то је политика „ЕУ нема алтернативу“ почела да доживљава пад поверења у Србији, какав је доживела и политика проНАТО странака и политичара. Ипак, велики је проблем што корумпирана политичка и медијска елита, која је своје себичне интересе везала за служење Бриселу и Вашингтону, потпуно контролише јавност преко медија и финансијских токова и тако не дозвољава ни једној организованој политичкој групи да изнесе своје јасне ставове против евроатлантске политике коју они воде. И поред свега тога велика већина грађана Србије данас је против политике попуштања према Бриселу и Вашингтону. У таквим околностима покрет Двери је једина озбиљније организована политичка опција (на изборима 2012.године за Двери је гласало преко 200.000 гласача) која је отворено против евроатлантских интеграциија, понудила србској јавности евроазијске интеграције и као политички чинилац се заложила за ту врсту спољнополитичке оријентације Србије.

У том контексту какав је и став вашег покрета према Русији?

- Долазак Јужног тока је најавио озбиљно присуство Русије у Србији. То је добро, јер се тако најзад прави могућност некакве равнотеже утицаја великих сила који би Србији вратио могућност некакве суверености. С друге стране владајућа евроатлантска елита није због тога много срећна, али ће пробати да глуми да је пријатељски наклоњена доласку Русије у економско-енергетски простор Србије.

Међутим, за озбиљно и стратешко присуство Русије у Србији потребна је нова политичка елита која нема квислиншке мрље из прошлости услед сарадње са евроатлантским окупаторима.

У том смислу став Двери је јасан: чак и да се занемари чињеница да је Русија и духовно и национало ближа Србима од Европске уније, предност сарадње са Русијом је пре свега у томе што Русија:

- штити међународни правни поредак и тако поштује право малих народа и држава на суверенитет и територијални интегритет,

- изграђује модел друштва које подржава породичне вредности, а спречава идеологију хомосексуализма и потрошачку деградацију каква долази из евроатлантских престоница

- обрачун са корупцијом спроводи тако што домаће тајкуне приморава да раде за домаћу привреду, а не препушта своју привреду страним корпорацијама

Звог тога се се Двери и залажу за већи утицај Русије у Србији и за евроазијске интеграције Србије.

Двери су се први пут појавиле на србским изборима 2012. године?

- За Двери су ти избори били значајни због тога што је то било први пут у историји Србије да једна група грађана (дакле, не странка) изађе на све нивое избора истовремено: локалне, градске, покрајинске, парламентарне и председничке! И Двери су прешле цензус од 5%, и као такве требале да уђу у Скупштину Србије. Међутим, Тадићев режим је уз помоћ Дачићеве криминалне машинерије извршио изборну крађу и поништио наш изборни резултат. С друге стране, СНС је извршила изборну превару својих гласача, јер је гласове добијала на једном програму, а када је дошла на власт чинила је све супротно од онога што су обећавали у кампањи. Тако је изборни резултат из избора 2012.године двоструко деформисан и сада се влада Србијом на изборним програмими и од стране политичара који нису добили подршку бирача на предходним изборима.

Као својеврстан пробни балон за наредне парламентарне изборе, ових дана се спомињу локални избори у Оџацима и на београдском Вождовцу 15. децембра. Заједно са Дверима у Београду под окриљем Патриотског фронта наступају и Србски сабор Заветници, Сабор србског јединства, Крајишници, Удружење привредника Национална свест, Покрет ветерана Србије, Слободна Србија, Покрет за Србију, Срби из Расејања...

Избори на Вождовцу, као још једни у низу који су се одиграли ван уобичајеног изборног циклуса, биће још једна прилика да режим Вучића-Дачића и Николића покаже како претњама и куповином гласова може да прикаже надмоћ режима. Оно што је Дверима на овим изборима битно је чињеница да смо у патриотски фронт окупили већину родољубивих организација и да као такви наступамо заједно. Надамо се да ће ово бити почетак заједничког наступа на свим нивоима како би евроазијски и патриотски блок у Србији полако израстао као алтернатива издајничкој политици режима и оних који као ДС, ЛДП, УРС и њима слични, покушавају да глуме опозицију утркујући се са СНС и СПС ко ће више Србије продати Бриселу и Вашингтону.

Игор Гојковић,


КАТЕГОРИЈЕ