Какве тајне се крију иза фасада „Стаљинових вишеспратница“?

08-12-2013 12:34:20 | | Глас Русије, фото: Голос России/ vostok.rs |


Личност Јосифа Стаљина је још за живота била обавијена велом тајни и страха. Кришом се говорило да је био врло сујеверан човек, да су уз њега били прозорљивци, биоенергетичари и астролози.

Прича се да му је управо лични астролог посаветовао да изабере где и кад ће подићи седам познатих московских солитера, такозваних „Стаљинових вишеспратница“. Зашто? „Глас Русије“ с у потрази за одговором обратио астрологу и мистичару Владиславу Оболенском који је покушао да објасни зашто је Стаљину било толико важно да нађе потребно време и место за изградњу ових легендарних зграда:

- Као и многи људи који су поседовали апсолутну власт Стаљин је жудео за бесмртношћу и страшно се плашио смрти. Мислио је да преко фотографија неко може да баци чини на њега, зато је избегавао фотографисање. Ради доношења свих важних одлука проверавао је наталну карту. Место и време за почетак грађења његовог омиљеног чеда – осам вишеспратница (осма је Дворац Совјета, који није ни саграђен, а требало је да буде подигнут на месту Храма Христа Спаситеља) изабрао је његов лични астролог. Ове зграде су својеврсни зигурати, засечене пирамиде, и требало је да помогну да се изнад Москве створи изузетно јако енергетско поље.

Изградња свих објеката требало је да почне 7. септембра 1947. године, тачно у 13 часова. Владислав Оболонски је уверен да се није могло смислити боље време за почетак изградње ових савремених пирамида:

- Овај датум пада у време опозиције Марса и Јупитера у Прозерпини која кулминира у знаку ваге, кад се ове планете налазе на врхунцу затвореног тригона с Меркуром и Сунцем на астролошкој карти, односно у време кад долази до огромног избацивања енергије. Управо оно је најповољније за почетак колосалних, великих пројеката. Стаљинов астролог је то одлично знао. Осим тога, не сме се заборавити да вођи није преостало тако много времена. Знао је да ако пропусти тако срећан „временски“ сегмент у наредним годинама други такав може и да се не појави. И управо зато су баш 7. септембра 1947. године постављени први камени-темељци, иако пројекти зграда још нису били потпуно завршени.

Подигнуто је укупно седам „Стаљинових вишеспратница“:

1. Главна зграда МДУ „Ломоносов“ на Воробјовим горама (по зодијаку и територијално њен покровитељ је планета Меркур која одговара за знања).

2. Стамбена зграда на Котељническом кеју (она је повезана с Венером – планетом-покровитељком уметности. Није случајно што су тамо станове добијали људи стваралачких професија: велика балерина Уланова, песник Евгеније Јевтушенко, глумица Фаина Рањевска и певач Владимир Атлантов. Иако, треба истаћи да је тамо живело и много породица радника НКВД, посебно у старом делу зграде која је саграђена 1938-1940. године. Ово се објашњава тиме што је први део ове зграде астролошки и геолошки био под покровитељством Марса (обавештајна служба, војни послови).

3. Хотел „Украјина“. Покровитељство Нептуна (путовања, гостопримство).

4. Зграда Министарства иностраних послова која је изграђена под знаком Јупитера, који одговара за дипломатију и управљање.

5. Стамбена зграда на Кудринском тргу. Овде су станове добијали углавном радници ваздухопловне индустрије, пробни пилоти и номенклатура ЦК КПСС. Астролошки се зграда налази под покровитељством Урана, у чијем надлештву су одговорност и савесност.

6. Административно-стамбена зграда код метро станице „Красније ворота“. Ова зграда је повезана с планетом Сатурн која одговара за људске инстинкте, страст и психу. Није случајно што се у овој згради одиграло много драматичних и трагичних догађаја.

7. Хотел „Лењинградски“ (сад припада ланцу хотела Hilton и зове се Hilton Moscow Leiningradskaya). То је последње здање од седам величанствених „Стаљинових вишеспратница“. Оно је под покровитељством Земље.

Владислав Оболенски подсећа да је замисао требало да крунише Дворац Совјета, који је представљао центар читаве „конструкције“ у знаку Сунца:

- Дворац Совјета је замишљен као последњи потез у генијалном пројекту од седам „пирамида“. Он је требало да покрене читав механизам. Била би створена енергетска осмица (осмица је знак бесконачности и бесмртности којој је Стаљин толико тежио). Сва енергија би долазила у Дворац Совјета где је, како се причало, Стаљин желео да направи себи гробницу по узору на египатске фараоне који су толико стремили ка вечном животу. По његовом налогу је срушен Храм Христа Спаситеља и направљен је огроман ископ за темељ будућег здања. Међутим, Стаљиновим плановима није било суђено да се остваре.

Тиран је умро не стигавши да оствари своју тајну замисао. На месту Дворца Совјета саграђен је огроман базен, а у новој Русији је обновљен Храм Христа Спаситеља. Међутим, легенде о седам московских вишеспратница и даље живе. Јер, превише је чудних астолошких и мистичких подударности везано за ове грађевине да би се оне олако отписале.

Аљона Ракитина,