Празник за децу у Амбасади Србије у Москви

25-12-2013 09:42:38 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Српску децу у Русији су и ове године обрадовали новогодишњим пакетићима. Уочи Нове године у амбасади Србије су се потрудили да свако дете осети празничну чаролију и у пријатној атмосфери са родитељима проведе вече. Већ традиционална окупљања и успешна обележавања дечијих празника у амбасади утицала су да овај пут дође рекордан број малишана. Тако да у сали није било празних места, ни за седење ни за стајање.

На почетку новогодишњег програма добродошлицу је пожелео амбасадор Србије у Русији, господин Славенко Терзић који се срдачно захвалио присутнима и упутио честитке гостима амбасаде, прво на србском а потом и на руском језику.

Више од 120 деце и одраслих пратило је бурним аплаузима извођаче на сцени. Наступили су ученици из уметничке музичке школе "Балакирев". Око 40 малих уметника су представом "Пут око света" са Снегуљицом и Снешком Белићем упознали радознале малишане са разним земљама где су живели генији класичне музике, па су тако деца "чула" Аустрију, Немачку, Италију, Јужну Америку и наравно Русију. Извођачи на домри, удараљкама, кларинету, балетани и кореографи заслужили су највише похвале. Деца из школе при музеју "Марине Цветајеве" наступили су са стиховима руских дечијих песника на новогодишње теме. Сарадња српске амбасаде у Москви са овим музејем је дугогодишња.

А главна атракција дечијег празника био је наравно Деда Мраз који је поделио новогодишње пакетиће.