Михаел Шумахер напунио 45 година

04-01-2014 08:58:33 | | Глас Русије, фото: ЕПА/ vostok.rs |


Данас је Михаел Шумахер, седмоструки шампион у Формули 1, напунио 45 година. Након неспретног пада на скијању у Француској, он се и даље налази у коми. Лекари његово стање оцењују као тешко, али стабилно. Поклоници „црвеног барона“ не губе оптимизам: данас су стајали испред болнице у Греноблу, где се лечи чувени спортиста.

После изливања крви у мозгу, Михаела Шумахера су лекари увели у стање вештачке коме. Тркач је већ имао две операције, а лекари његово стање оцењују као тешко, али стабилно. Ипак, прогнозе још увек не би требало давати, говори неурохирург, академик Руске академије медицинских наука Борис Гајдар:

- Такви случајеви, по правилу, не пролазе без последица. Човек може да се налази у стању коме веома дуго, а да је исход потпуно нејасан. Све зависи од локализације, где се формирао хематом, из којег се крвног суда излила крв у мозак, све зависи од опреме- одржавање човека у животу је скупо и веома тешко. Ако постоје услови, човек може да проживи и неколико година „на апаратима“.

Поклоници остављају топле и срдачне жеље за брз опоравак на званичној страници спортисте. Породица Шумахера се захвалила свима који се брину и који му желе брзо оздрављење. Од данас, поклоници великог „Шумија“,који стоје испред болнице дошли су не само из Француске, већ и из Италије и Немачке. Ипак, обезебеђење је појачано око болнице, рекла је менаџерка Михаела Шумахера, Сабина Кем:

- Обезбеђење ми је рекло да је дошло до инцидента: до болничке собе Михаела се пробио човек који је био обучен као свештеник. Њега су зауставили кад је хтео да уђе, испоставило се да је он новинар и ово није једини случај. Али је недопустиво.

У међувремену су се на Интернету чак почеле појављивати и странице које су посвеће његовој смрти. Власници ових сајтова желе да зарад високог рејтинга зараде на рекламама.

Подсетимо, 29.децембра, Шумахер је сасвојим сином био на скијању на француским Алпима у месту Мерибел. Након незгодног пада, он је главом ударио о стену, која је била сакривена испод снега. Лекари су веома брзо стигли на место несреће. Михаел је хеликоптером превезен у болницу у локалном местшацу, одакле су га преместили на клинику у Греноблу.

Марија Баљабина,