Едвард Сноуден „открио“ Русији сву истину о НЛО?

22-01-2014 10:33:09 | | Глас Русије, © Коллаж: «Голос России»/ vostok.rs |


Едвард Сноуден је предао руским обавештајним службама необориве доказе не само о постојању ванземаљског разума, него и о томе да су, у ствари, од средине прошлог века Сједињеним Америчким Државама руководили ванземаљци. Ова информација се појавила у медијима прошле недеље. Иранска информациона агенција Fars News Agency је информацију прекуцала са сајта whatdoesitmean.com. Морате се сложити да је прилично чудно да је баш овај сајт први сазнао толико важне податке, једино ако Едвард Сноуден лично није њих ставио на копију прималаца, када је слао ФСБ толико важне информације.

У „ванземаљском досијеу“ се каже да власт у Америци уопште не припада садашњој влади, него ванземаљцима. Такође, се говори о томе да су се после „неуспеха“ нацистичке Немачке у другом светском рату, када су ванземаљци помагали Трећем рајху да завлада светом, пребацили преко Атлантика и предложили исте услуге владања светом САД, верујући да њихова држава има највећи потенцијал за овај посао.

„Чланак“ се овим практично и завршава, а онда се наводе делови интервјуа бившег министра одбране Канаде Пола Хелијера, који је он недавно дао Софико Шеварнадзе на каналу Russia Today. Господин Хелијер саопштава да је апсолутно сигуран у постојање ванземаљаца и да је чак лично видео неидентификовани летећи објекат.

Осим тога, бивши министар је потпуно озбиљан изјавио да се тренутно на Земљи налази од 2 до 12 врста ванземаљаца:

- Са ратном морнарицом САД су сарађивали такозвани „плавокоси нордијци“ и „високи бели“. Они могу лако да остану непримећени. Али, постоји врло много врста ванземаљаца. Сви су различити…Ако сретнете неугледног маленог човека, схватићете да пре нисте видели ништа слично. Али, ако видите плавокосог нордијца, највероватније ћете помислити да је пред вама Данац или неко из тог дела света. Али, ја имам друга који може да препозна ванземаљца. И оне је чак видео једног од њих на улици.

Своје мишљење он заснива на гласинама, причама и измишљотинама (мада, сложићете се, министар одбране Канаде би могао имати приступ и озбиљнијим и провереним изворима информација од прича „једног друга“ или писма „очевидаца“). Он је у свом интервјуу рекао и да постоји „ванземаљска федерација, која све њих уједињује“. Занимљиво, да ли је господин Хелијер обожавалац „Звезданих ратова“ Џорџа Лукаса? Јер, његова тријумфална прича о космичкој федерацији изгледа инспирисана фабулом легендарног филма.

Какве везе са овим има Едвард Сноуден, запитаћете се? Ако ћемо искрено, никакве. Све информације о откривању ванземаљаца нису ништа више од обичне новинарске патке. Ако разумно размислимо, ако само и претпоставимо да је неку сличну информацију бивши амерички обавештајац открио руским обавештајним службама, то нико никада не би сазнао за то. А, ако би и сазнао, то сигурно не би био сајт whatdoesitmean.com.

Изгледа да новинари нису имали материјала на ту тему, чим је главни доказ постојања ванземаљаца и њихове завере постао интервју бившег министра одбране Канаде, који с таквим одушевљењем прича о „неугледним малим људима“. Треба имати у виду да је Пол Хелијер врло стар човек и да је у својој земљи, захваљујући причама о НЛО стекао одређену славу. Да ли да му се верује, или не верује је лична ствар сваког од нас. На крају крајева, да ли постоје међу нама ванземаљци или не, на жалост, опет нисмо сазнали. Али, нема опуштања. Истина је негдје у близини.

Аљона Ракитина,