Шта је изазавлао изненадну активност пирамида?

26-01-2014 01:01:00 | | Глас Русије, фото: ru.wikipedia.org/Berthold Werner/cc-by/ |


Пирамиде су међу најтајанственијим грађевинама на нашој планети. Вероватно нико неће оспоравати, да је смисао ових култних грађевина далеко шири од оквира обичних гробница. А сада стиже и нова сензација – научници су регистровали снажно емитовање светлосног зрачења, које проистиче директно из врха пирамида и усмерено је у космос. И то се свуда дешава. Са чиме је повезана ова изненадна активација?

Одговор на ово питање није једноставан, јер до данашњег дана нама је мало шта познато о правој природи пирамида. Велики број научника су мишљења, да су ове грађевине прастари пријемници и предајници информације. И у последње време, како се чини, ове хипотезе се потврђују...

На први поглед, какве везе има пирамида Кукулкана, на полуострву Јукатан у Мексику, са пирамидама у Сијанској Долини у Кини и пирамидама културе Норте-Чико у Андима? Ове старе храмске грађевине, изграђене негде у исто време када и египатске пирамиде у Гизи, недавно су почели да испољавају невиђену активност.

Велики број људи су били сведоци догађаја, када су ове пирамиде емитовале јаки сноп светла у небо. Постоје фотографије и видео снимци, који потврђују ову необичну појаву (треба нагласити, да материјали који су достављени научницима нису производ монтаже, и нема разлога за сумњу да се ради о фалсификатима).

Астрофизичар Антон Јермоленко сматра да се ови догађају морају детаљно проучити.

- Светска научна јавност наравно мора више пажње издвојити овим догађајима са пирамидама. Ово њихово буђење након хиљадугодишњег мировања већ је само по себи феномен. Сматрам да не треба игнорисати очигледне чињенице, а треба покушати дефинисати разлог њиховог догађања у данашње време. Јер није реч о издвојеном случају, него о масовној појави, која се бележи на простору од Азије до Јужне Америке.

Основно, шта интересује како научнике тако и обичне људе: који је узрок емитовања светлости и где је она усмерена. Очигледно, да се све што се догађа, тешко мође назвати баналном коинциденцијом, према томе потребни су време и средства за истраживање овог феномена. И ко зна, можда ћемо бити неколико корака ближи разгонетки тајне великих пирамида.

Аљона Ракитина,