СНС за изборе 16. марта, влада ускоро у техничком мандату

27-01-2014 08:12:11 | | Глас Русије, фото: ЕПА/ vostok.rs |


Председништво СНС једногласно је подржало предлог лидера странке Александра Вучића о расписивању ванредних парламентарних избора, а Вучић је образложио да није хтео да буде премијер без избора.

"Имаћемо изборе 16. марта", рекао је Вучић. "Изборе можемо и да изгубимо, а можемо и да добијемо. То зависи од народа, народ ће да каже коме ће да пружи поверење".

"Прихватићемо вољу народа било да каже да пун мандат и одговорност жели да пружи СНС-у, било да одлучи другачије. То су ствари које су потпуно нормалне, а ризик који смо преузели показује да је питање одговорности и бољег живота грађана за СНС најважније", поручио је Вучић.

До избора нове нове владе кабинет Ивице Дачића може да обавља само текуће послове.Како Закон предвиђа, влади престаје мандат престанком мандата Народне скупштине, изгласавањем неповерења, оставком кабинета, изгласавањем неповерења премијеру и његовом оставком. Влада којој је престао мандат може обављати само текуће послове, али не може утврђивати законе и друге опште акте нити доносити прописе, изузев ако је њихово доношење везано за законски рок или то налажу потребе државе, интереси одбране или природна, привредна или техничка несрећа.