Медведев - нећемо преговарати са "владом" коју представљају наоружани маскирани мушкарци

24-02-2014 03:21:27 | | / vostok.rs |


Москва жели да види некога у Кијеву, ко ће имати ауторитет и моћ да спроведе споразуме и са ким се може преговарати, рекао је руски премијер Дмитриј Медведев .

"Искрено, легитимитет многих државних органа је веома сумњив", рекао је Медведев. "Третирање маскираних мушкараца наоружаним пушкама калашњиков, који сада круже Кијевом, као представинке владе - ми би тешко могли радити са таквом владом."

Он је додао да је Русија спремна да испуни све своје обавезе из споразума потписаних са Украјином , али је забринут јер њени интереси могу бити у опасности. Знак ове нелагодности је опозив руског амбасадора у Украјини у Москву на консултације.

"Овај потез значи да ми не разумемо шта се дешава у тој земљи и да постоји опасност по наше интересе, животе и добробит наших грађана ", објаснио је он.

Медведев је подсетио да је децембарском споразуму са председником Јануковичем на попуст на цену руског гаса за Украјину одређен рок .

"Шта ће се дешавати после тог рока је тема за даљу дискусију са руководством украјинских компанија и украјинске владе, ако буде постојола до тог времена ", рекао је он .