Пет високих украјинских команданата дало заклетву Криму

03-03-2014 07:56:50 | | / vostok.rs |

Број високих украјинских војних и безбедносних званичника на Криму који су се заклели на верност до Аутономној Републици Крим, расте.

Шеф службе безбедности Крима Петиор Зима, начелник Одељења унутрашњих послова на Криму Сергеј Абисов, шеф Службе за ванредне ситуације Сергеј Схакхов и вд начелника Пограничне службе Крима Виктор Мелниченко су се заклели на верност народу Крима .

Раније се контраадмирал Денис Березовски заклео на верност народу Крим који ће стати на челу новоформирајуће морнарице Крима.

Церемонија је одржана у Савету министара у присуству регионалних владиних званичника, градоначелника различитих градова и региона .

Они који су положили заклетву обећали су "да ће поштовати Устав Аутономне Републике Крим" и да ће "промововисати очување међуетничке толеранције и грађански мир" на полуострву.

"Верујем да ће овај дан ући у историју Аутономне Републике Крим као дан свих служби безбедности у аутономији," рекао је премијер овог региона Сергеј Аксјонов." Ми ћемо доказати да је Крим у стању да штити себе и обезбеди сигурност и слободу својим грађанима."

Аксјонов је такође додао да су и други ауторитети спремни да се закуну на верност народу на Криму у блиској будућности. "До сада, 90 одсто свих агенција за спровођење закона на територији аутономије су потчињене Врховном савету Крима. И овај посао ће бити завршен до вечерас ", рекао је Аксјонов регионалном парламенту.

Аксјонов је такође рекао да ће ново Министарство одбране ускоро бити формирано на Криму.

"У блиској будућности, као део Савета министара Аутономне Републике Крим, ново Министарство одбране ће бити оформљено. Сигуран сам да ће оно бити од виталног значаја за нас, засновано на принципу "Ако желите мир - припремајте се за рат ' ".

Премијер Крима је такође навео да одреди "Самоодбране" чувају канцеларију Кримског тужиоца, где ће нови вршилац дужности тужиоца бити представљен регионалном парламенту у понедељак. Проблем са Апелационом суду ће се расправљати у понедељак.

Читајте више на Украјина из минута у минут