Кадиров спреман да иде лично у Украјину да брани становништво

03-03-2014 03:10:23 | | / vostok.rs |


Лично сам спреман да идем у Украјину, рекао је председник Чеченије, Рамзан Кадиров. "Уколико буде потребно , спреман сам да идем у Украјину заједно са добровољцима који су спремни да штите становништво", - рекао је он.

Према Кадирову, "Савет Федерације је донео исправну одлуку када је подржао одлуку руског председника Владимира Путина да се дозволи улазак Војске Русије и да врати Украјину у нормално стање."

"Ситуација која је тамо настала је хаос и безакоње. Наоружане криминалне групе су директна претња за животе грађана Украјине и Руса на украјинској територији - изјавио је Кадиров".

"Сваку одлука Врховног команданта, ми војници, ћемо поштовати и ићи ћемо до краја."

Рамзан Кадиров је саопштио да је разговарао са Татарима, Русима, Козацима и Украјинцима о ситуацији. Сви они, према Кадирову, говоре да по улицама Крима нема људи који ходају около са црним заставама и који се понашају агресивно.

"Слична ситуација је започела недавне догађаје у Кијеву, када су националисти постепено почели да диктирају услове" - упозорио је Кадиров.

Рамзан Кадиров је позвао украјински народ да се одупре снагама које покушавају да преузму власт у земљи.

. . . " Украјинци су ратоборни и храбри људи, као Чечени, и ја апелујем на Украјинце да схвате ситуацију и оштро осуде све терористе и екстремисте, јер морамо живети заједно, ценећи и поштујући братске односе. Нећемо дозволити никоме да "игра" ван братских народа " - рекао је Рамзан Кадиров .

"Зашто светска мирно ћути и гледа? Упитао је реторички, Рамзан Кадиров. Сматрају да је Америка свемоћна држава. То није тако. "Ал - Каида ", са којима се Америка бори дуго времена, још увек постоји и прима финансијску помоћ и наставља своје терористичке активности. И ова земља, САД подржава разбојнике и терористе који пуцају на полицију, протерују шефа државе, владу и парламент користећи Украјину као средство. САД спроводе амбициозне циљеве у Либији и Сирији. И у тим земљама Америка наоружава терористе. Сада то ради у Украјини."

Рамзан Кадиров је изјавио да се САД престану бавити судбином украјинског народа и украјинске државности. "Они требају Русију, која је најјача држава по било којим питањима и има независан положај. Америка и Запад су дуго покушавали да ослабе нашу снагу и окренули су против Русије различите државе, укључујући пост-совјетске земље. Да, ово је одвратна политика " - рекао је шеф Чеченије .