70.000 људи подржало Крим на митингу у центру Москве

07-03-2014 06:34:27 | | / vostok.rs |


Данас се код зидова Кремља скупило више од 65 хиљада људи на митингу и концерту под називом "Ми смо заједно!" у подршку становницима Аутономне Републике Крим. На сцени су наступили познати руски уметници који су хвалили оваково јединство народа.

Људи стоје уз Русију, заставе "Светог Ђорђа", натписи свих главних политичких странака. Главна ознака је била "Георгијевска лента", која симболизује јединство народа. На митингу су биле и "супростављене" политичке партије које имају различите политичке ставове. Они су данас били сви заједно, комуницирају једни са другима, без обзира на политичке разлике.

Полицијске јединице, хитне службе су биле на дужности у случају потеребе.Музичари који су се појавили на сцени, а међу њима су били Валерија, Александар Маршал, Олег Газманов група "Любэ" и други, позвали су народ на Криму на отпор. Они поручили да Руси увек подржавају становнике аутономије и да их никада неће оставити у тешким временима .

Пре свех, окупљеним се је обратио председник Врховног савета Крима Владимир Константинов. Он је рекао да "Крим живи тежак период конфронтације и практично рата, Крим је на фронту." Крим ће се бранити од Кијева до последњег дана, до последњег минута. Изгубили смо своје сународнике. Битка за град Кијев, изгубљена је. Схватили смо да морамо да стојимо на Криму до краја, а ми смо рекли Кримљанима да нема више ићи нигде - Криму је за нас и нема даље од њега" , - рекао је Константин .

Његове речи, присутни су аплаудирали и искандирали у овацијама.