Тимошенко прети Русији герилским ратом

09-03-2014 07:00:02 | | / vostok.rs |


Јулија Тимошенко, која је отишла у Немачку на лечење рекла је још једну нову "светлу" изјаву. После разговора са Ангелом Меркел запретила је Русији герилским ратом ако Украјина изгуби Крим.

Изјаве Тимошенко сваки дан постају све више крволочније. Сасвим је могуће, да је ствар у томе, што њен наступ на Мајдану након пуштања из затвора није поздрављен од стране присутник као говор вође екстремистичке организације "Десни сектор" Дмитрија Јароша.

И, очигледно русофобија је сада постала политички тренд, као и у кампањи за изборе. Увод у нову "моду" понашања Тимошенкве почео је тим када је за Бибиси понудила да "ослободи" Украјину од Црноморске флоте .

"Црноморска флота , поготово након свих ових догађаја и који се дешавају сада, неопходно је да се одреди као жариште војне нестабилности у Украјини, као извор рата, - рекла је она - . . И због тога је потребно, што је могуће брже, да се Црноморска флота уклони из Украјине, а ми треба да урадимо све што је могуће, да би флота што брже напустила земљу. Зато што је она извор рата, не можемо и не смемо је оставити у Украјини."

Тимошенко сада активно подстиче САД и Европу да повећавају притисак на Русију. Није се случајно први дан после пуштања на слободи Тимошенкова састала у Кијеву са амбасадорима САД и ЕУ. Разговарала је и са канцеларком Меркел, европским комесаром Филеом и са три америчких сенатора, укључујући Џона Мекејна, познатог по свом анти-руском ставу.

Тимошенко изјава свакако је у складу са жељама Вашингтона, где је већ изјављно да би желели да виде Севастопољ без руске морнарице. Очигледнио, желели би тамо америчку базу .

Америчко војно присуство у свету је веома велико. Базе су у Немачкој, Португалу, Великој Британији, Италији. Иста ситуација је у Ираку и Авганистану, мање у Јапану. Амерички базе су равномерно распоређене и широм Турске. Имајући ово у виду, оптужбе из САД према Русији у смислу "оружане агресије" изгледају веома познато, а на послетку и чудно.