Џон Кери: Санкције против Русије негативно ће утицати на нека питања

13-03-2014 09:38:04 | | / vostok.rs |


Могућа примена санкција од стране Сједињених Држава и других њихових западних савезника против Русије негативно ће утицати на решавање једног броја кључних међународних питања. Ово је признао амерички државни секретар Џон Кери, говорећи на расправи у Комитету америчког Представничког дома .

Он је појаснио да је мислио, посебно о иранском нуклеарном питању, унутрашњем оружаном сукобу у Сирији и нормализацији ситуације у Авганистану." Ми не мислимо да изолујемо Русију, а да ће то ићи некоме у корист - било у смислу наших напора у Ирану , или у смислу наших напора у Сирији, или у погледу наших напора на смањењу нуклеарног оружја или решавање ситуације у Авганистану" , - рекао је шеф америчке дипломатије.

Он је одбио да открије детаље које евентуалне економске и политичке репресалије Америка може применити против Русије због ситуације у Украјини.

Секретар је рекао да су САД заинтересоване да се обезбеди "заштита суверенитета и територијалног интегритета Украјине." "Морамо бити спремни да преговарамо како би се обезбедила де-ескалација напетости " - рекао је Џон Кери .