Републико Србска, зашто НЕ! НАТО

24-03-2014 03:00:38 | | Глас Русије/ vostok.rs |


НАТО кампања у Републици Србској је у пуном јеку. Одржавају се састанци, прес конференције, организују се семинари и низ других активности. Поједини медији у Републици Србској, а које плаћа НАТО алијанса, чак пишу опширне чланке о томе како је тобоже НАТО једна "хуманитарно-друштвена" организација која се бави свим, само не бомбардовањем, убијањем у овом случају србског становништва, малтретирањем становништва и још низом других "општедруштвено корисних" активности - "лепо" се је бавити "хуманитарним" радом.

Шта Република Србска може још додатно научити, али преко Украјине? Може да научи то да чим дође до конфликата на било којем делу Европе или шире, НАТО стаје отворено против пријатеља Републике Српске и доводи себе у ситуацију да ради оно што НАТО нареди, јер то је војна структура.

Треба се сетити како је НАТО користио небо Републике Српске за бомбардовање Савезне Републике Југославије, а све опет као једна "хуманитарна" акција са великим пакетима "помоћи" са резултатом од преко три хиљаде мртвих. Једна свеобухватна "великодушна хуманитарна акција и организација".

Данас Русију НАТО оптужује за "сепаратизам" у Украјини и чак за непријатељско деловање, а вероватно се "не сећају" шта су радили у Републици Србској, Савезној Републици Југославији и широм света.

Није ни НАТО толики проблем, ако је став народа изричит, а јесте, него су проблем политичари у Републици Србској који заговарају индиректно, чак и директно својим поступцима у органима БиХ да се Република Србска придружи овој војно-агресорској алијанси, под плаштом, тобоже, једне опште сигурности и благостања. То забрињава и треба да забрињава њих, а првенствено све нас, јер заборављају кога представљају и заборављају ко их је бирао. Народ је јасан, а оних преосталих мало "проданих душа" су апсолутној мањини, али понекад, нажалост вуку конце Републике Српске мимо њеног становништва и супротно интересу народе Републике Српске.

Разлоге, зашто НАТО није пријатељски настројен према Републици Србској и Србији нема потребе више набрајати, али добро је се подсетити, јер србски народ има једну бољку, а то је да брзо заборавља ко је ко и шта је шта, и шта је ко радио.

Тај војни савез који хоће да преузме контролу над Републиком Србском и који планира да постави на Јахорини дио ракетног штита "BRAAD", није ништа друго до једне чисто војне формације која гази све пред собом зарад својих тачно зацртнаих циљева. Њихове методе су веома добро знане и о њима је сувишно говорити.

Шта треба да се догоди у догледној будућности? Да ли то, да опет преко неба Републике Српске треба да се бомбардује Србија или нека друга земља? Да ли нам то треба у Републици Србској? Да ли нам треба то да се прети са војном механизацијом НАТО-а у Републици Србској некој другој држави или Србији или чак Русији? Да ли треба то да се са Јахорине па и других локација прате и шпијунирају све активности Војске Србије, па чак и Војске Руске Федерације? Да ли треба то да се са територије Републике Српске обављају војне активности НАТО-а за рад рушења "недемократских" режима?

Народе Републике Српске, а и Србије. Не заборавите шта нам је НАТО радио у виду "хуманитарне" помоћи и бесплатних "пакета" са неколико стотина хиљада килограма експлозива и радиоактивног материјала!

Па, да. НАТО је стварно једна "опште-друштвено" корисна организација којој је главни спектар активности "хуманитарни" рад са "недемократским" режимима у виду њихове "ресоцијализације" путем активног и доследног приступа при решавању "хуманитарних" проблема. Е, ово је већ за Нобела.

Вања Савићевић,

http://serbian.ruvr.ru/2014_03_24/Republiko-Srpska-zashto-NE-NATO-9861/