Србија неће уводити санкције против Русије

01-04-2014 09:09:50 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Србија поштује територијални интегритет свих држава чланица УН, али неће уводити никакве санкције против Русије, изјавио је поводом ситуације у Украјини потпредседник техничке владе Александар Вучић после сусрета у Бриселу.

"Лично сам изнео став Кетрин Ештон. Став је чист, поштујемо територијални интегритет сваке земље, али ми нећемо да уводимо санкције Русије. Никада нећемо учествовати у томе, јер би тиме ишли против оних који никада нису уводили санкције Србији, чак ни када је била бомбардована и када су јој неки други узимали територијални интегритет", навео је Вучић.

Како је оценио, ЕУ добро разуме позицију Србије.

"Србија је независна земља која има свој понос, своје грађане који бирају њене органе и владу и то није влада без става, него влада која поштује интегритет, али која неће да уведе санкције Русији", рекао је Вучић.

Делегација Србије, на челу са премијером Ивицом Дачићем, је у понедељак допутовала у белгијску престоницу, где се састала са шефом европске дипломатије Кетрин Ештон.

Ова влада Србије је техничка влада, јер су у марту одржани ванредни парламентарни избори, а нова влада још није формирана.