Налазите се на страници > Почетна > Блог > Пропаганда НАТО-а се наставља

Пропаганда НАТО-а се наставља

06-04-2014 09:12:09 | | Глас Русије/ vostok.rs |


У Сарајеву је одржана тродневна конференција на тему "НАТО и југоисточна Европа: БиХ, Србија и Хрватска" у организацији Атлантске иницијативе и Амбасаде САД, са које је поручено да је један од главних циљева САД улазак БиХ у НАТО.

На овој конференцији је изражена чак и "забринутост" због дешавања на Криму, односно припајања Крима Руској Федерацији и дешавања у Украјини. Из америчке амбасаде чак изјављују да је њима главни приоритет улазак БиХ у НАТО, а све под плаштом тобоже безбедности овог региона. Такође политичари из Сарајева говоре о томе како је улазак у НАТО главно спољно-политичко питање.

Представник амбасаде САД Ана Радивилова је истакла следеће:

- Зашто НАТО? Зато што интеграција према НАТО-у ће донети сигурност, стабилност и економски развој који требају овој држави.

Госпођа Радивилова је вероватно заборавила последице НАТО "економског развоја" на овим просторима у виду материјалне штете од неколико стотина милијарди њихових долара разарања у СР Југославији и "сигурности" у виду неколико хиљада мртвих, као и исте те последице и у Републици Србској.

Србија не жели у НАТО. Наравно због извршене агресије на њу, мада постоје политичке струје и НВО које то заговарају. Наравно ни Република Србска не жели у НАТО. Такође због агресије на њу, али наравно опет постоје поједине политичке структуре, НВО и медији који подржавају НАТО савез и делују у том правцу, како би евентуално преко медијске кампање приволили народ, а све због новца који добијају за тај посао.

На све ове чињенице, директор пронатовског Центра за Евроатланске студије из Београда Јелена Милић каже следеће:

- На жалост могли сте чути све друге могуће разлоге овог света зашто је НАТО то учинио (бомбардовање СР Југославије), осим по мени оног главног, а то је била немогућност да се на други начин спрече злодела која је Милошевићев режим чинио од 1998. до 1999. године на Косову.- оправдава Милићева агресију на СР Југославију.

Јелена је вероватно заборавила како су јој бомбаровали земљу и хиљаде њених мртвих сународника, јер прљави западни новац лако "ради заборав".

Због оваквих НВО у Русији је донесен закон за оне које делују политички и финансирају се из иностранства, да се морају називати "страни агент" и да морају подносити финансијске извештаје, а у супротном им прете новчане и затворске казне.

Такође је жалосно то што се НАТО на овој конференцији представио као одбранбена организација која нема никакву офанзивну филозофију, а наводи се и то да је чланство у овом савезу тобоже највећа могућа инвестиција у безбедност државе.

Могло би се рећи, "инвестирајте" у окупацију, осиромашени уранијум и све "благодети" овог војног савеза.

Такође забрињавају и недавне изјаве Високог преставника Валентина Инцка, а чија је једина дужност и обавеза да надгледа спровођење и имплементацију цивилних аспеката Дејстонског мировног споразума, а са друге стране позива на улазак у НАТО, као и то, да том путу нема алтернативе.

Све ове појачане иницијативе и пропаганде о приступању НАТО-у од стране Запада су покренуте након дешавања на Криму.

Нешто раније Република Србска се је изјаснила како подржава референдум на Криму као легитимно право народа на самоопределење. Како се прожима и питање референдума о самосталности Републике Српске, огласили су се и из америчке амбасаде, те је саопштено да нема говора о било каквом референдуму јер то не дозвољава Дејтонски мировни уговор.

Могли би подсетити господу из америчке амбасаде да у Дејтонском мировном уговору не пише ништа о самоопределењу или референдуму за самосталност Републике Српске, а ако ћемо по праву, што није забрањено, дозвољено је.

Наравно, "заборавили" су ти каубоји када су подржали сецесију бивше БиХ, а са којом је почео рат, а наравно "заборавили" су и Косово без референдума, заборавили су и Резолуцију УН-а 1244 и још доста тога. Демократија, нема шта.

Представника из академске заједнице Републике Српске на овом скупу није било.

Вања Савићевић,

http://serbian.ruvr.ru/2014_04_06/Propaganda-NATO-a-se-nastavlja-7917/