МСП Украјине упутило ноту Русији поводом женевског споразума

22-04-2014 09:49:16 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Рамиль Ситдиков/ vostok.rs |


Украјина је упутила ноту МСП-у Русије поводом фактичке реализације женевског споразума, који позива на регулисање украјинске кризе, изјавио је такозвани вршилац дужности министра спољних послова земље Андреј Дешица. Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је раније изјавио да кијевске власти грубо руше женевски договор.

Москва, 22. април – РИА Новости. Украјина је упутила ноту МСП Русије поводом фактичке реализације женевског споразума, који позива на регулисање украјинске кризе, изјавио је вршилац дужности министра спољних послова земље Андреј Дешица на свом Twiter-у.

„Упутили смо ноту МСП РФ о корацима поводом имплементације Женеве са стране украјинске владе. На реду је Русија“, написао је такозвани вршилац дужности министра спољних послова земље Андреј Дешица на друштвеној мрежи.

Документ, који је 17. априла усвојен у Женеви, позива стране у украјинском конфликту да се уздрже од насиља, екстремизма и провокација. Осим тога, према условима споразума, неопходно је да се разоружају све паравојне формације, да се ослободе незаконито заузете зграде и да отпочне национални дијалог о уставној реформи.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је раније изјавио да кијевске власти грубо руше женевски договор.

Читајте више наУкрајина из минута у минут