Циркус с друге планете

22-04-2014 10:45:48 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Велики московски циркус су запосели ванземаљци. Даје се нова приредба под називом Циркус с друге планете. Фантастичан шоу фрапира јарким специјалним ефектима, занимљивим триковима, он скупо кошта – скоро милион триста хиљада долара. Међутим, циљ – да пренерази публику – оправдава уложена средства.

У Москви је давало представе више познатих у свету циркуских трупа. То су канадски Дју Солеј, кинеска циркуска трупа из провинције Шандун, француски коњанички циркус Зингаро. Међутим, представа Циркуса с друге планете је нешто невиђено, - прича директор Великог московског циркуса и чувени дресер тигрова Едгард Запашни.

- Циркус с друге планете је наш нови производ, неки стваралачки експеримент. Поред тога што у овој представи нема животиња, она подразумева учешће људи, који чак никада нису радили у циркусу, - људи, који имају суперспособности или суперфизичке могућности.

Аутори пројекта су довели неке извђаче, како се каже, директно с улице. То су, например, две сестре из Украјине – оне су једне од највиших у свету: њихова висина је знатно већа од 2 метра. Има у трупи и човек необично снажних руку. Глумци-непрофесионалци имају посебне улоге, - каже Едгард Запашни.

- На арени је само један човек – кловн Адам Талин: једино је он током читаве приредбе. Сви остали су ванземаљци – с мноштвом визуелних ефеката, у веома чудним скупим костимима. Код неког светлуца утроба, неки имају више руку, ногу, глава…

Главна декорација тог шоуа је огромни летећи тањир, чији је пречник више од 10 метара. Он се креће кроз читаву салу, весело плашећи публику. Светлосне и ласерне инсталације, нове видеотехнологије, које стварају утисак тајанствених галаксија, повећавају ефекат присуства у свемиру. Свира и космичка елетронска музика, специјално компонована за овај шоу. Између осталих, у публици су приликом премијере били примећени директори неколико циркуских агенција из Европе и Азије. По њиховом изгледу се осећало да су веома заинтересовани. То значи да ће Циркус с друге планете ускоро видети и ван Русије.

Карина Ивашко, Олга Бугрова,