Министарство одбране РФ: Нећемо плакати ако НАТО одлучи да обустави заједничке пројекте

22-04-2014 04:07:31 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Владимир Песня/ vostok.rs |


Министарство одбране Русије је спремно да продужи сарадњу са НАТО. У случају да НАТО одлучи да обустави пројекте, Русија ће сарађивати са својим партерима у другим правцима. То је саопштио заменик министра одбране Анатолиј Антонов.

„У свету, осим чланица НАТО постоји још много држава које су спремне да заједно са Русијом раде на учвршћивању глобалне и регионалне безбедности. То су Кина, Индија и друге земље Пацифичког региона, државе Блиског истока, севера Африке, Латинске Америке. Са њима ћемо развијати сарадњу у свим правцима“, рекао је Антонов у интервјуу „Росијској газети“, а пренела агенција РИА Новости.

„Ја нисам ни једном говорио о потпуној обустави такве сарадње. Ти пројекти, које НАТО одлучи да продужи и који ће бити корисни Русији – ми ћемо реализовати. Ви сте, сигурно, обратили пажњу да смо имали врло успешан заједнички пројекат борбе са пиратима, добро искуство у области војне медицине, провођењу спасилачких операција, борбе са ваздушним терористима. Али, ако натовци одлуче да се тиме више не баве, нећемо плакати“, додао је представник министарства одбране.

Читајте више наУкрајина из минута у минут