Олег Царјов се неће кандидовати за председника Украјине због ризика по живот

30-04-2014 11:03:53 | | Глас Русије, фото: с официального сайта/ vostok.rs |


Посланик парламента Украјине Олег Царјов је одустао од кандидатуре за председника Украјине. То је, како преноси прес-служба политичара, он изјавио данас за време седнице координационог савета јавног покрета „Југоисток“.

Посланик парламента Украјине Олег Царјов је одустао од кандидатуре за председника Украјине и позвао друге кандидате да следе његов пример, саопштио је ИТАР-ТАСС. Прес-секретар Царјова Светлана Кољесњикова је потврдила RT да је он одустао од кандидатуре.

„Ја сам сматрао и сматрам, да у време када самопроглашена власт у Кијеву ради на цепању земље, реалне кораке за очување Украјине могу направити региони. Комуницирајући и договарајући се једни са другима, заобилазећи марионетску власт у Кијеву, они ће постићи договор. Али, кијевска власт ме је, рушећи све демократске норме, лишила те могућности. Долазак у Кијев због наступа пред свеукрајинском аудиторијум је био ризик за мој живот, а учешће у ТВ дебатама на ТВ каналу УТ-1 преко телемоста је одбијено“, цитирала је речи Царјова његова прес-служба.

„У вези са тим сам и донео одлуку да одустанем од кандидатуре, јер у овим условима кандидатски статус нема ефекта“, изјавио је он.

„Ми ћемо тражити друге информационе канале и могућности како би пренели наше мисли и позицију становницима централне и западне Украјине. Позивам све остале кандидате: Петра Симоњенка, Михаила Добкина, Сергеја Тигипка, Рината Кузмина и друге кандидате, основно гласачко тело на југоистоку – одустаните од избора!“, изјавио је Царјов.

Ванредни председнички избори у Украјини су расписани за 25. мај. Олег Царјов је био регистрован у ЦИК Украјине и као кандидат за место председника на ванредним председничким изборима 31. марта 214. године.


Читајте више наУкрајина из минута у минут