На Криму отпочело снимање руског филма Орлеан

01-05-2014 01:14:25 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Михаил Мокрушин/ vostok.rs |


Снимање гротескне комедије "Орелеан" режисера Андреја Прошкина започело је на Криму, саопштио је за РИА Новости продуцент филма Игор Мишин.

Радња филма се одвија у малом измишљеном граду Орлеан, који се налази на обали сланог језера у алтајској степи. Алтајску степу снимају код Феодосије.

На Криму је припрема објеката за снимање започела на јесен. Али десило се то што се десило, и нико није знао како ће се све завршити. Уз то, појавили су се проблеми техничке подршке, довожење технике било је планирано из Кијева. Постојала је велика напетост, глумци су размишљали да ли уопште вреди да иду на Крим да раде. И донели смо одлуку да конзервишемо процес снимања: све што смо могли конзервисали смо и отпутовали. После резрешења ситуације око Крима административна рупа послата на извиђање дала је дозволу: све је нормално – логистика, транспорт, новчане уплате. Данас смо разблили тањир поводом прво дана снимања, – рекао је продуцент филма Игор Мишин (Овјанки, Љубав с акцентом).

Према сижеу филма у "Орлеан" долази чудан господин по професији екзекутора и саопштава становницима Орлеана: за „костуре у орманима“ сви ће пре или касније морати да плате. И сада животи лепотице фризерке Лидке, хирурга локалне болнице Рудолфа и истражитеља Невољина никада неће бити исти.

Главне улоге у филму играју Јелена Љадова (Географ глобус пропио), Виталиј Хајев (Глумећи жртву, Благословите жену), Олег Јагодин (Мета). Улогу Лидкиног обожаватеља игра Павел Табаков.

Филм се снима уз подршку Министарства културе РФ и "Филмског фонда". У биоскопе ће филм стићи у првој половини 2015. године.

Ана Горбашова,