МСП РФ позвао Кијев да објави да ли међу жртвама пожара у Одеси има Руса

03-05-2014 03:45:55 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Москва позива Кијев да објави информације о томе, да ли међу жртвама пожара у Дому синдиката у Одеси има Руса. У противном Русија ће то сматрати покушајем да се за све што се догађа оптужи Русија, каже се у саопштењу МСП РФ.

Украјински медији објавили су раније да су 15 особа из запаљене зграде у Одеси држављани Русије, који су наводно учествовали у протестима, преноси РИА Новости.

„Поставља се питање, на основу којих материјала се праве такви закључци? Ако је урађена идентификације, треба је одмах обелоданити, а никако играти се осећањима породица погинулих и изазивати емоције код људи, који су већ доведени на ивицу бездана. Ако уопште није било идентификације и нема никаквих докумената, овакве изјаве су још један неосновани покушај да се јавност увери у некакав „руски траг“, откривен у протестима у Одеси. Такво настојање да се по сваку цену, чак на рачун зверски убијених људи за све оптужи Русија, диктирано је жељом да се са кијевских власти скине одговорност за догађаје у Украјини, наглашава МСП.

Читајте више наУкрајина из минута у минут