Новинар, прерушен у "руског најамника", замало није заузео РА у Черкасима

06-05-2014 01:32:47 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Новинар украјинске телевизије "Рос" Валентин Черњаховскиј одлучио је да на делу тестира способност полиције и мештана да пруже отпор "руским окупаторима" и да се спрече заузимање зграде Регионалне администрације (РА).

У ту сврху, медијски радник се преобукао у војну униформу без ознака, наоружао се са аутоматом, везао георгијевску ленту и кренуо у заузимање зграде регионалне администрације у Черкасима. На изненађење новинара, скоро да је у томе и успео.

На путу према граду, прерушени Черњаховскиј без проблема је прошао украјински контролни пункт, једноставно га заобишавши паралелном улицом. Дошавши у град, "руски сепаратиста“ је почео да распитује месне житеље за регионалну администрацију и може ли се заузети. Черкашани су слегали раменима, говорећи "да, изволите" и љубазно показивали пут. Ни један пролазник није показао противљење нападу на РА. Охрабрен, новинар се зауставио испред локалне службе безбедности Украјине и седео неко време у колима поред зграде.

Када је Черњаховскиј закочио на семафору испред МУП-а, у близини њега се нашао полицајац. Редар је видео да у колима седи војник са аутоматом у рукама, али уопште није реаговао.

На крају, новинар се нашао у центру града, испред зграде РА. Око зграде није било стражара, тако да је Черњаховскиј мирно отворио врата и покушао да уђе унутра. Међутим, стражар му је стао на пут и спречио га да освоји регионалну администрацију. При том, дежурни није ни покушао да ухапси нападача нити да позове полицију. Тек након покушаја да "заузме" РА, Черњаховском су пришли млади полицајци и без ентузијазма се заинтересовали за његов идентитет.

Прокиевски новинар је морао да призна потпуни неуспех експеримента.

Читајте више наУкрајина из минута у минут