Филм "20 000 дана на Земљи" отвориће у мају Beat Film Festival у Москви

08-05-2014 10:03:31 | | Глас Русије, © Коллаж: «Голос России»/ vostok.rs |


У главни програм Beat Film Festival који ће бити одржан у оквиру "Године културе Русије и Велике Британије" ушло је укупно 10 филмова.

Филм о замишљеном дану из живота аустралијког рокера Ника Кејва отвориће јубиларни фестивал новог документарног филма о музици Beat Film Festival који ће бити одржан у Москви од 27. маја до 8. јуна 2014. гоидне, саопштио је за РИА Новости предтавник прес-службе фестивала.

Beat Film Festival је међународни фестивал новог документарног филма о музици и савременој култури који сваке године окупља николико хиљада гледалаца у Москви и другим градовима. Места одржавања јубиларне смотре која ће бити одража од 27. маја до 8. јуна 2014. године, биће престонички биоскоп Формула Кино Хоризонт, Центар документарног филма, Парк уметности Музеон.

Фестивал ће отворити британски филм 20 000 дана на Земљи – иновациона документарна драма, посвећена једном замишљеном дану из живота Ника Кејва у којем познати музичар и писац игра самог себе. Први пут је приказан на фестивалу Санденс, где је он добио две награде одједном, за најбољу режисуру и монтажу, а затим и у Берлину, филм је постао један од најупечатљивијих догађаја године – рекао је саговорник агенције.

Над филмом су радили савремени уметници Јен Форсајт и Џејн Полард, који ће доћи на отварање саветовања у Москву, а сниматељ је Ерик Вилсон, познати по филмовима Двојник и Подморница.

Укупно у основу програма Beat Film Festival који ће бити одржан у оквиру Године културе Русије и Велике Британије, ушло је 10 филмова. Тако ће гости фестивала видети филмове о незамењивој секретарици групе Битлс, групама Depeche Mode, The National, The Prodigy, извођачима Елису Купери у Мобију и многим другим музичарима. Смотра ће бити затворена светском премијером филма Дмитрија Лаврињенка Још, посвећеном руској групи Аукцион. Пуни програм може да се погледа на сајту фестивала који је почео да ради у уторак.