Гласање у Красноармејску прекинуто, излазност 77,8%

11-05-2014 09:17:29 | | Глас Русије, фото: 06239.com.ua/ vostok.rs |


У град су уши припадници Националне гарде, саопштио је председник Централне изборне комисије Доњецке народне републике Леонид Љагин. Организатори референдума су успели да сакрију документа, укључујући и гласачке листиће, тако да ће бити могуће пребројати гласове.

Излазност на референдуму о статусу Доњецке области у Красноармејску је стигла до 77,8%. То су коначни подаци, јер је гласање прекинуто уласком у град Националне гарде Украјине, саопштио је председник Централне изборне комисије Доњецке народне републике Леонид Љагин.

„Ми можемо да констатујемо коначну цифру. У Красноармејску је гласало 47.021 човек, излазност износи 77,8%“, рекао је Љагин на прес-конференцији. Он је додао да је Национална гарда ушла у град око 15.00 (16.00 мск).

Координатор Централне изборне комисије Борис Литвинов је додао да је у град ушло 5 оклопних транспортера и борних кола. Он је истакао да су организатори референдума су успели да сакрију документа, укључујући и гласачке листиће, тако да ће бити могуће пребројати гласове.

У недељу се у Доњецкој и Луганској области одржава референдум о статусу региона, који су организовале присталице федерализације. На гласању се налази само једно питање: Да ли подржавате Акт о независности Доњецке, или Луганске, народне републике?“ Излазност у Луганској области је већ прешла 78%, а у Доњецкој скоро 70%. Гласање у региону се одржава у условима велике војне акције украјинске армије против активиста и у којој се користе се оклопна возила и авијација, гину цивили. Москва је одлуку Кијева да употреби силу против становништва назвала крајње опасним развојем догађаја.

Читајте више наУкрајина из минута у минут