Шкотски политичар осудио западну подршку неонацистима у Украјини

13-05-2014 09:29:25 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Лидер шкотских социјалиста Колин Фокс сматра да је Запад у одређеном временском периоду подржавао неонацисте у Украјини, а затим са власти оборио демократски изабраног председника земље.

Лидер шкотских социјалиста Колин Фокс осудио је подршку западних земаља неонацистима у Украјини. У догађајима на истоку Украјине, где украјинска војска дејствује против присталица референдума о федерализацији, Вашингтон редовно оптужује Москву, не предочавајући конкретне доказе. Москва тврди да украјинска војска заједно са неонацистима ратује против сопственог народа.

„Сматрам да је Запад у одређеном временском периоду подржавао неонацисте у Украјини, а затим оборио са власти демократски изабраног председника земље“, изјавио је у интервјуу за РИА Новости Клин Фокс, шеф Шкотске социјалистичке партије.

„У историји овог региона већ се догађало да нацисти упадају у Украјину. Тада су се нашли људи, који су им постали срадници, док су други, несумњиво, моралнији, изабрали пут отпора, рекао је политичар. Према његовим речима „Запад не зна шта ради. Он ће дићи у ваздух Украјину као динамит“. Колин Фокс је копредседник Шкотске социјалистичке партије, члан Саветодавног већа покрета „Да, Шкотска“, који се залаже за независност Шкотске од Велике Британије.

Читајте више наУкрајина из минута у минут