Умро прогонитељ Ратка Младића

14-05-2014 01:32:51 | | / vostok.rs |


Мики Ракић, сарадник америчких обавештајних служби, умро у 42. години на ВМА.

Као председник Бироа за координацију тајних служби 2010. године, Миодраг Ракић је стекао медијску промоцију захваљујући Викиликсу. Међу процурелим “строго поверљивим” документима налази се депеша из америчке амбасаде у Београду у којој је наведено је да је Миодраг Ракић, сарадник америчких обавештајних служби, 25. августа 2009, отправници послова рапортирао да се Младић крије негде у Србији и додао да му у скривању помажу “страни извори”, мислећи на Русију. Два месеца касније, опет из Викиликс извора, јавност сазнаје да “Тадићев саветник предводи лов на Младића”. У вршењу нелегалних притисака на породицу Ратка Младића, Ракићу је свесрдно помагао тадашњи директор Телекома Србија, Бранко Радујко, за кога војни извори такође тврде да је сарадник западних обавештајних служби.

Ђилас је својевремено рекао да је Ракић „човек који је дао кључни допринос завршавању сарадње с Хашким трибуналом уз пажљиво чување националних интереса”.

Ракић је умро на ВМА од компликација проузрочених раком тестиса и простате, што оповргава гласине да је намерно озрачен од стране једне источне обавештајне службе.

Александар Лукин,