Наришкин: Рад на изградњи Јужног тока кроз Србију и Бугарску тече по плану

14-05-2014 02:52:10 | | Глас Русије/ vostok.rs |

Србски партнери ме убеђују да се све одвија по плану


Рад на полагању цеви гасовода Јужни ток преко територије Србије и Бугарске иде по плану, потврдио је данас у интервјуу за ТВ канал „Русија 24“ председник Државне думе Сергеј Наришкин, који је почетком маја посето Београд.

Одговарајући на питање о притисцима на те земље у вези овог програма, Наришкин је рекао да се у „реализацији таквих великих инфраструктурних пројеката као што је Јужни ток, појављују различити ризици и очигледно је да данас постоји притисак једног нашег партнера са униполарним погледом на свет“. „Очит је притисак на наше партнере са којима смо постигли договор о заједничком раду на том пројекту“, рекао је Наришкин.

„Међутим, наши србски партнери и наше колеге у Русији ме убеђују да се све одвија по плану. Што се тиче Србије, све одлуке су већ усаглашене, усаглашена је документација и постоји могућност да се са полагањем цеви започне већ 2014. године“, - рекао је Наришкин, додавши да су прве испоруке гаса кроз Србију планиране за 2016.

„И на бугарској деоници све иде како је планирано. Постоји висок степен спремности да се почне са радом“, - рекао је председник доњег дома руског парламента.