Бивши кандидат за председника САД: Мешање Вашингтона не помаже украјинском народу

16-05-2014 09:23:09 | | Глас Русије, фото: Голос России/ vostok.rs |


Вашингтон не треба да се меша у унутрашње послове других држава, изјавио је у интервјуу за RT бивши кандидат за председника САД Рон Пол. Према његовим речима, оваква политика је штетна не само за друге земље, него и за Америку.

„Ја не одобравам мешање наше владе у унутрашње послове других држава и тиме само прави проблеме. Ја делим упозорења оснивача ове државе да ми не смемо улазити у савезе који нам могу свезати руке нити се мешати у послове других нација. Да ли се ради о Блиском истоку, северној Африци или Украјини – ја се придржавам тог принципа“, рекао је бивши кандидат за председника САД Рон Пол.

„Не верујем да ћемо имати користи од овога. Чини ми се да то не само да не доприноси нашој безбедности, него јој чак и прети. Мислим да у овој конкретној ситуацији то не помаже украјинском народу. Мислим да би за све, укључујући и нас, било боље да останемо по страни. Осим тога, ми немамо новца, Мораћемо да узајмимо. А, ми већ издвајамо средстава за одређену делатност у Украјину. Сматрам да не треба то да радимо“, истакао је политичар.

Подсећамо да је у Луганској и Доњецкој области Украјине 11. маја одржан референдум о статусу региона, који су организовали локални активисти, јер нису били сагласни са сменом власти у Кијеву 22. фебруара. Они сматрају да је смена власти била са елементима државног удара. На референдуму у областима је било само једно питање: подржавате ли акт о државној независности Доњецке/Луганске области? Према подацима власти самопроглашених република у оба региона је 90% људи гласало за независност, која је и проглашена 12. маја.

Читајте више наУкрајина из минута у минут