Вучић Медведеву: Србија и србски народ никада неће заборавити пожртвовану и благовремену помоћ Русије

24-05-2014 09:22:28 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Премијер Србије, Александар Вучић послао је писмо захвалности свом руском колеги, Димитрију Медведеву у којем се захвалио Русији за указану помоћ Србији у борби са поплавама, саопштила је данас прес служба србског премијера.

''Србија и србски народ никада неће заборавити пожртвовану и благовремену помоћ Русије и веома цене овај гест као доказ искреног пријатељства'',- наводи се у писму. Вучић је посебну захвалност упутио Медведеву ''лично се захваљујем за обезбеђивање услова да помоћ доспе у руке онима којима је најпотребнија''. ''Желим најсрдачније да се захвалим за помоћ коју је руска влада пружила Србији у најтежем тренутку за моју земљу'', - истакао је премијер.

''Кише које су пале за неколико дана, у току прошле недеље, изазвале су поплаве катастрофалних размера. Већи део Централне и Западне Србије је под водом, много људских живота је изгубљено, нанета је огромна материјална штета. Уништени су или оштећени домови многих грађана, саобраћајни и железнички путеви, пољопривредни усеви, помрло је много стоке'', - наводи се у писму.

''Уверен сам да би број жртава и материјална штета били много већи да није било помоћи храбрих чланова специјалних јединица Русије, који су не штедећи свој живот спашавали грађане и имовину, помагали у одбрани од водене стихије и непроцењиво допринели напорима у заштити од невиђене природне катастрофе и све то свели на минималну штету'', - изјавио је Вучић.

Он је посебно истакао храброст једног руског спасиоца који је ''не мислећи на своју безбедност, скочио са моста у набујалу реку''.