Пропао покушај САД да бојкотују Русију на ПМЕФ-у

24-05-2014 11:50:21 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Alexei Danichev/ vostok.rs |


Покушаји америчке администрације да одврате пословне кругове од учешћа на Петроградском економском форуму и да изолују Русију због њене политике према Украјини били су безуспешни, изјавио је бивши помоћник за економску политику америчког министра финансија у администрацији Роналда Регана Пол Крејг Робертс.

Постоје два битна аспекта Петроградског форума. Први је велики број учесника, без обзира на притисак Вашингтона на америчке и европске компаније у циљу отказивања учешћа на Форуму. На манифестацију су стигле делегације из 62 земље и високи руководиоци 146 великих западних компанија, рекао је Робертс агенцији РИА Новости.

Други важан догађај Форума, према његовим речима, је наступ председника РФ Владимира Путина.

„Путин је критиковао Европљане, који као вашингтонски вазали подржавају америчку пропаганду и мешање у виталне руске интересе“, нагласио је саговорник агенције.

По мишљењу овог стручњака, руски председник је на дипломатском језику ставио до знања америчким и европским пословним круговима да ће игнорисање руских интереса довести до проблема.

Шефови великих корпорације пренеће поруку у Вашингтон и европске престонице, рекао је Робертс.

Бивши функционер сматра да ће Вашингтон наставити да игнорише Русију, а Европа ће морати да одлучи да ли је Сједињене Државе увлаче у конфликт са РФ, који Евопи није у интересу.

Бела кућа је више пута пред почетак манифестације признала да није препоручила америчким бизнисменима да иду у Санкт Петербург.

Читајте више наУкрајина из минута у минут