Украјински министар спољних послова назвао смрт италијанског новинара ''несрећним случајем''

26-05-2014 10:07:57 | | Глас Русије, фото: tvgeo.ru/ vostok.rs |


Вршилац дужности министра спољних послова Украјине, Андреј Дешица, у телефонском разговору са министарком спољних послова Италије, Федериком Могерини назвао је ''несрећним случајем'' смрт италијанског новинара Ендија Рокелија, који је јуче погинуо у минобацачком нападу на југу Славјанска.

Данас је Министарство спољних послова Италије потврдило смрт 30-годишњег новинара Ендија Ракелија. Министарска се већ обратила украјинским властима са молбом да у најкраћем могућем року објасне смрт фоторепортера. Разговор Андреја Дешице и Федерике Могерини одржан је данас на иницијативу италијанске стране, преноси Итар-Тас.

''Дешица је изјавио саучешће породици италијанског новинара, Ендија Рокелија који је погинуо 24. маја у минобацачком нападу са стране сепаратиста у Славјанску. Министар спољних послова Украјине је уверио своју италијанску колегиницу да ће за истрагу овог случаја бити ангажовани најбољи стручњаци а украјински компетентни органи ће информисати италијански конзулат о току истраге'', - наводи се у саопштењу Министарства.

Дешица је нагласио да овај ''несрећан случај указује на даљу опструкцију посла новинара са стране тертористичких група на територији Украјине'', - саопштила је прес служба Министарства Украјине.

30-годишњи италијански фотограф, Енди Рокели и његов преводилац из Русије, Андреј Миронов убијени су за време минобацачког напада на југу Славјанска. Француски фотограф и дописник, Вилијам Рогљон повређен је у нападу.

Читајте више наУкрајина из минута у минут