Заменик министра одбране РФ представио „седам минута сурове истине“ о Украјини

02-06-2014 08:54:05 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Генерал Антонов је подвукао да „западни медији прећуткују право стање ствари, оптужујући Русију за све смртне грехе“. Представник војног ресора понудио је учесницима Међународне конференције о безбедности у Азији да се упознају са видео снимцима снимљеним на улицама украјинских градова.

Западни медији прећуткују право стање ствари у Украјини и оптужују за све Русију, Русија, пак за своје тврдње има доказе, изјавио је у недељу у оквиру Тринаесте међународне конференције о безбедности у Азији „Шангри-Ла дијалог“ заменик министра одбране РФ Анатолиј Антонов.

„Догађа се чини се немогуће: оживљавају спорови политичке пошасти 20. века – фашизма, при томе у земљама које су у борби са тим злом изгубиле милионе људи. Са свим тим суочавамо се у Украјини, у којој је остварена најгора варијанта „обојене револуције“, чијим тешким последицама се за сада не назире крај“, рекао је Антонов.

Он је нагласио да „западни медији прећуткују право стање ствари, оптужујући Русију за све смртне грехове“. „Понео сам неколико документарних снимака са улица градова у Украјини, у којима сада гину људи – деца, жене, старци. Само седам минута сурове истине. Ко жели да сазна истину, може од мене да добије диск и увери се у истинитост мојих речи“, додао је заменик министра.

Он је нагласио да су пре неколико дана у Украјини одржани председнички избори, што је могло да буде додатна могућност да се „одмах прекине казнена операција кијевских власти против својих грађана“.

„Сигуран сам да је неопходно да се заједно успротивимо тој новој претњи, треба да размислимо, како да не дозволимо „обојене револуције“ у кући у којој живимо у АТР-у“, закључио је Антонов.

У Украјини је 22.фебрура дошло до државног удара, међутим низ региона на југоистоку земље није признао легитимитет нових власти. Југоисток Украјине од марта је захваћен протестима присталица федерализације. Као одговор војно-полицијске снаге лојалне Кијеву од средине априла спроводе војну специјалну операцију. Москва је ту операцију, која за последицу има десетине жртава и рањених, назвала казненом и позвала на њен хитни прекид.

Масовне антивладине акције почеле су у југоисточним областима Украјине крајем фебруара 2014.године. Оне представљају одговор локалног становништва на насилну смену власти у земљу и покушај Врховне раде, који је птом уследио, да укине руском језику статус регионалног. Центар отпора проруски настројених грађана кијевским властима постао је Донбас.

Читајте више наУкрајина из минута у минут