Обама позвао Путина да се сретне са Порошенком

04-06-2014 09:04:51 | | Глас Русије, фото: REUTERS/Kuba Atys/ vostok.rs |


„Путин има избор – да повуче војску од границе са Украјином, да искористи свој утицај на сепаратисте, да се сретне са изабраним председником Украјине“, према речима Обаме, то је оно шта би он рекао Путину, кад би се срео са њим.

Председник САД Барак Обама је у уторак позвао председника РФ Владимира Путина да се сретне са изабраним председником Украјине Петром Порошенком и помогне у успостављању дијалога међу странама у украјинском конфликту.

У току прес-конференције у Варшави, Обаму су питали шта би рекао Путину у случају личног сусрета.

„Путин има избор – да повуче војску од границе са Украјином, да искористи свој утицај на сепаратисте, да се сретне са изабраним председником Украјине и да помогне у успостављању дијалога међу странама у украјинском конфликту. То је оно шта бих ја рекао Путину, кад би се срео са њим. Ја се надам да ће му моје колеге Дејвид Камерон и Франсоа Оланд то рећи (за време билатералних сусрета у Француској)“, одговорио је Обама на питање новинара.

Он није искључио могућност сусрета са Путином у току свечаности поводом 70. годишњице искрцавања савезника у Нормандији.

Читајте више наУкрајина из минута у минут