Сергеј Лавров стиже у посету Србији

05-06-2014 03:41:21 | | Глас Русије/ vostok.rs |

Реализација стратешког партнерства


Руски министар спољних послова Сергеј Лавров 16-17. јуна посетиће Србију, саопштио је портпарол руског Министарства спољних послова Александар Лукашевич.

"Планирани су састанци са председником Томиславом Николићем, премијером Александром Вучићем и детаљни разговори са првим потпредседником Владе и министром спољних послова Ивицом Дачићем. Предстојећи контакти ће омогућити одржавање вишечасовних разговора по главним аспектима билатералне сарадње, да се процени напредак реализације постављених задатака и да се поставе нове смернице,"- рекао је Лукашевич на брифингу у четвртак. Између осталог, он је истакао да ће посебна пажња бити посвећена проширењу политичке сарадње "у духу Декларације о стратешком партнерству између Руске Федерације и Републике Србије, која је потписана на крају сусрета у Сочију 24. маја 2013. године".

"С обзиром на блиске историјске и духовне везе и контакте између људи, између наше две земље, придајемо посебну важност одржавању у текућој години низа заједничких активности меморијалног типа, укључујући, наравно, догађаје посвећене 100. годишњици почетка Првог светског рата и 70-годишњици ослобођења Београд од нацистичких окупатора,"- саопштио је портпарол руског Министарства иностраних послова.